21.09.2024.

19:53

Foto: Starsportphoto

Sport

Superliga: Goleada u Bačkoj Topoli, Popović tragičar Pazaraca! Ubljani prokockali vođstvo protiv Čukaričkog! (FOTO/VIDEO)

Ekipa iz Bačke Topole rutinski je trijumfovala nad fudbalerima iz Novog Pazara. Došli su gosti sa namerom da upišu drugu pobedu od starta domaćeg prvenstva i poprave utisak, ali im to ni ovog puta nije pošlo od ruke. Fudbaleri koji su osigurali evropsku jesen su ih praktično deklasirali sa pet golova postignutih u vremenskom periodu od pola sata.

Nakon 45 minuta bez golova, na početku drugog poluvremena najpre se u strelce upisao Saša Jovanović, da bi dva minuta nakon toga rezultat duplirao Ifet Đakovac, na Jovanovićevu asistenciju. Nije domaćim igračima to bilo dovoljno, pa je mrežu zatresao i Miloš Pantović, svega tri minuta nakon što je u igri zamenio Sašu.

Nadu plavo-belima na trenutak je vratio internacionalac Holandije Rodni Antvi, koji je upisao pogodak i tako za nijansu popravio rezultat. ​Međutim, domaćini nisu imali milosti, pa su u roku od dva minuta upisali dva nova gola i tako praktično overili trijumf u devetom kolu srpskog šampionata.

Najpre je bivši igrač Crvene zvezde, Petar Stanić povisio na 4:1, da bi Aleksandar Ćirković, uz asistenciju Ifeta Đakovca, praktično overio trijumf svoje ekipe - 5:1.

Iako je utakmica bila praktično rešena, gosti su uspeli da ublaže poraz u samom finišu, kada je Nigerijac Ejike Opara savladao golmana domaćih, postavivši konačnih 5:2.

Meč igran na Banovom brdu odlično je otvorila ekipa sa samog začelja tabele domaćeg šampionata. Iznenađujuće, gosti su odmah nametnuli svoj ritam i tempo igre, što im se isplatilo već u 14. minutu kada je 20-godišnji napadač Marko Mitrović zatresao mrežu Lazara Kaličanina. Stefan Golubović je poslao odličan centaršut ka "bonusu" u redovima Ubljana, koji je debintanstkim golom doneo vođstvo svojoj ekipi.

Na poluvreme se otišlo sa istim rezultatom, da bi po povratku Čukarički preuzeo inicijativu. Trener Goran Stanić je izvršio nekoliko izmena i, između ostalog uveo Uroša Miladinovića. Mladi napadač odmah je krenuo u akciju, pokušao jednom da zatrese mrežu gostiju, ali lopta je otišla daleko od desne stative. Svega nekoliko minuta nakon toga, Miladinović je uposlio Lazara Tufegdžića koji je bio precizan i izjednačio rezultat - 1:1.

Informer

Detalj sa meča FK Čukarićki, FK Jedinstvo Ub

Preuzeli su gosti loptu, ali su nakon svega dva-tri minuta "brđani" krenuli u kontra-napad. Mladi Kruševljanin se nije zaustavio, vukao je loptu po desnoj strani, a potom dobacio Vinicijusu Melou. Interncionalac Brazila je odlično iskoristio taj pas i nepogrešivo gađao u mrežu đaka Partizana, Vukašina Jovanovića, i tako došao do potpunog preokreta i vođstva svog tima - 2:1.