21.09.2024.

22:51

Foto: EPAIMages

Sport

Dinamo nastavlja da se bruka! Najgora ekipa u Hrvatskoj dala još četiri komada "modrima"!

Doživeli su fudbaleri zagrebačkog Dinama brodolom u prvom kolu Lige šampiona pošto ih je na "Alijanc Areni" sa 9:2 savladao Bajern Minhen. Katastrofa u elitnom takmičenju posla je koštala trenera Sergeja Jakirovića, ali da hrvatski stručnjak nije najveći krivac za istorijsku blamažu, videlo se večeras na gostovanju Slaven Belupu u okviru domaćeg šampiona. 

Slaven Belupo je do večeranje utakmice bio ubedljivo najgori tim u Hrvatskoj, ali su na svom terenu režirali veliko iznenađenje i savladali Dinamo sa čak 4:1. Iako su "modri" poveli golom Bruna Petkovića u 32. minutu, izabranici privremenog trenera - Sandra Perkovića, doživeli su još jedan ubedljiv poraz. 

Ljuban Crepulja u poslednjim momentima prvog poluvremena uspeva da poravna rezulutat, a potpuni preokret svojim golom donosi Adrijan Liber. Pokušao je Dinamo da otvorenom igrom vrati rezultatsku klackalicu na svoju stranu, ali su za napadački fudbal skupo kažnjeni. 

Ivan Dolček i Ilija Nestorovski bili su strelci trećeg i četvrtog gola u finišu meča. Poraz od Slaven Belupa treći je u nizu za Dinamo, a na prethodne dve utakmice promili su ukupno 11 golova! Podsećamo, pre debakla protiv Bajern Minhena, "modri" su minimalnim rezultatom poraženi u velikom derbiju protiv Hajduka. 
Dinamo se nalazi na trećem mestu tabele sa 13 bodova, dok je Slaven Belupo ovom pobedom došao do pretposlednjeg mesta tabele sa četiri osvojena boda.