22.09.2024.

06:40

Foto: Starsportphoto

Sport

Na današnji dan: Suma i Tošić "počistili" Zvezdu u 161. večitom derbiju! (FOTO GALERIJA/VIDEO)

Partizan je pred svojim navijačima ofanzivnom igrom pokazao nadmoć nad rivalom sa druge strane Topčiderskog brda. Trener Savo Milošević iznenadio je mnoge kada je odlučio da ostavi van startne postave iskusne igrače poput Tošića, Sume i Markovića, ali je uvođenjem upravo njih u drugom poluvremenu preokrenuo tok utakmice u korist crno-belih.

Na drugoj strani, strateg Vladan Milojević pokušao je da iznenadi domaćina defanzivnom taktikom, sa tri štopera i ofanzivnim bekovima, Gobeljićem i Žanderom. Ipak, Crvena zvezda nije uspela da ozbiljnije ugrozi gol domaćih tokom prvih 45 minuta, dok je Partizan bio opasniji, ali bez realizacije u završnici.

U drugom poluvremenu, promene u postavama počele su da prave razliku u igri. Crveno-beli su na trenutke preuzeli inicijativu, ali bez konkretnih prilika. Suma, koji je ušao sa klupe, doneo je pravu detonaciju na "JNA" u 83. minutu. Nakon greške Milunovića, Sejduba je šutirao sa 17 metara i postigao spektakularan gol, savladavši Milana Borjana.

Partizan je pobedu potvrdio u 92. minutu, kada je Brežančić centrirao sa leve strane, a Zoran Tošić iskoristio nesporazum u odbrani Zvezde i uklizao za konačnih 2:0. 

Partizan: Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Šćekić, Zdjelar - Natho, Asano, Stevanović (od 90. Brežančić) - Sadik (od 64. Suma).

Crvena zvezda: Borjan - Degenek (od 85. Simić), Milunović, Pankov - Gobeljić, Jovančić, Vulić, Žander - Marin, Van la Para (od 56. Vukanović) - Boaći.