22.09.2024.

08:50

Foto: printscreen

Sport

Večiti bez pobednika 23. septembra! Bura zbog gola, Stojketa sramota što je Srbin (VIDEO)

Ni jedni ni drugi mu se ne raduju posebno zbog tradicije, jer u prethodnim utakmica nije bilo pobednika. 

Prvi, koji je odigran 2006. okončan je bez golova. Ni na drugom  2018. godine se niko nije radovao, bilo je 1:1.  Zanimljivo je da su jedan i drugi odigranu u Humskoj. 

Moramo da pomenemo drugi večiti derbi koji je odigran 23. septembra 2018, bio je to 158. duel najvećih rivala. "Parni valjak" je poveo golom Rikarda Gomeša u 33.  minutu, ali je Zvezda izjednačila preko Ričmonda Boaćija sredinom drugog poluvremena. Tačnije, spornog pogotka!

Pitanje je da li je lopta prešla gol liniju nakon udarca nekadašnjeg napadača Zvezde. Tadašnji golman Partizana Vladimir Stojković  ubeđen je bio da je izbacio loptu pre nego što je prešla gol liniju, ali tako ninje mislio sudija Nenad Đokić. Boaćijev pogodak je izazvao velike polemike. Stojković je tvrdio da je odbranio, ali Đokić, sudija iza gola, pokazao da je lopta celim obimom prešla gol liniju. Danilo Grujić je uvažio njegovo mišljenje i pokazao na centar.

Pogledajte, pa presudite sami!

Golman Partizana je bio izuzetno besan posle utakmice. Izjavom posle meča podigao je Srbiju na noge, jer je posle meča rekao da će se odreći srpskog pasoša.

- Prvi put u životu me sramota što sam Srbin, odreći ću se sutra srpskog pasoša. Svaka čast igračima Zvezde na borbenosti, ali ovo što sam video... Prvi put me je sramota što sam član ove države -  rekao je tada golman Partizana.