22.09.2024.

11:09

Foto: tanjug/ap

Sport

Plačljivko! Turci ponižavaju Murinja na tereni i van njega

Murinju ne ide baš kako se nadao. Ostao je bez Lige šampiona, pa je ponižen u meču sa najvećim rivalom, a sad se Galata na društvenim mrežama žestoko našalila na njegov račun. 

Inspiracija im je bio Murinjov nadimak, kada je stigao u Čelsi rekao je za sebe da je Posebni,  na engleskom "The Special one". Sad su mu Turci dali novi - Plačljivko ili na engleskom - "The crying one". Napravili su i naslovnu stranu koja je hit na društvenim mrežama. 

"Bićete zadiviljeni mentalnim ritualima kojima biste morali da pribegnete dok ovo čitate. Potpuni majstor plakanja. Psihoza koju autor doživljava vas tera da se smejete i plačete. Autor vešto sagledava privilegije koje su mu dodeljene i uspešno kombinuje percepciju stvarnosti sa svojim svetom fantazije. Plačljivko. Čitaćuju ovo ćete imati drugačiji pogled na fudbal. Dovoljan da ga zaboravite“.

Očekivano, sve ovo je Murinjo video nakon meča, kao da nije bio dovoljno besan posle poraza. Toliko je bio ljut da se čak nije ni pojavio na obaveznoj konferenciji za medije posle utakmice.  

Administratori društvenih mreža Galatasaraja se na ovome nisu zaustavili! Trener slavnog kluba Okan Buruk postao je Pobednik ili "The Winner One“.

Podsećamo, stvari su krenule po zlu za Fener već u 20. minutu kada je hrvatski golman Dominik Livaković postigao autogol. Samo osam minuta kasniej je Mertens duplirao prednost, a Sara je u 60. uvećao vođstvo Galate. U 63. minutu je Fener dobio penal, a Edin Džeko je to pretvorio u gol.