22.09.2024.

16:03

Foto: Starsportphoto

Sport

Da li će se igrati derbi? Oglasio se direktor Superlige i otkrio sve

Huligani su prošle noći uništili teren na stadionu u Humskoj, pošto su provalili unutar objekta i benzinom polili i zapalili deo travnate podloge.

Zbog čitavog skandala oglasio se i FK Partizan rečima da dobro zna o kome se radi i da će javno objaviti imena izgrednika. Dodali su da je reč o kriminalcima koji se kriju iza jedne navijačke grupe.

Osim toga iz kluba su poručili da će sve učiniti kako bi teren bio spreman za sutrašnji meč. Tim povodom se oglasio i direktor Superlige Aleksandar Pivić, koji u izjavi za "Meridijan sport" kaže da se igranje utakmice ne dovodi u pitanje.

- Prema informacijama koje posedujem odigravanje večitog derbija se ne dovodi u pitanje. Rešiće se svi problemi na terenu. Posuta je kiselina i pobacano je izlomljeno staklo. To će se sanirati u toku dana. Vizuelno neće izgledati najsjanije. Kada je u pitanju staklo, imali smo već jednom takvu situaciju. Bilo je davno, pa ne znam da li se ljudi sećaju, kada je Rad igrao na stadionu Obilića. Veče pred utakmicu je mnogo džakova staklića izručeno na teren, ali sve je pravovremeno očišćeno. Tako će biti i ovog puta. Igraće se - kaže Pivić, a prenosi "Meridijan sport".

Informer

Zbog svega što se prethodne noći desilo, postavlja se pitanje da li će biti dovoljno bezbedno na stadionu Partizana. Pivić kaže da će sve mere biti preduzete kako se incidenti ne bi ponavljali.

Bezbednost se ne dovodi u pitanje. Nećemo se oglašavati zvaničnim saopštenjem. Smatram da nema razloga. Policija je na licu mesta gde trenutno vrši uviđaj. To je posao za organe reda. Sutra ujutru će komisija još jednom izaći na teren da sve proveri, ali prema trenutnim informacijama kojim raspoložemo, odigravanje se ne dovodi u pitanje - zaključuje Pivić.