22.09.2024.

19:51

Foto: Tanjug/AP

Sport

Raja ne može sve da odbrani! Remi Sitija i Arsenala u strašnom derbiju!

Treba istaći da su "tobdžije" celo drugo poluvreme igrale sa igračem manje.  

Meč je trajao preko 100 minuza zbog nadoknada oba poluvremena.

Prvi pogodak na utakmici videli smo u devetom minutu kada je nakon asistencije Savinja mrežu gostiju pogodio Erling Holand.

Imali su "građani" priliku i za drugi pogodak u 15. minutu, kada je iz slobodnog udarca šutirao Ilkaj Gundogan. Ipak, pogodio je samo stativu.

U 21. minutu Pep Gvardiola je bio prinuđen da napravi zamenu. U suzama i šepajući teren je napustio Rodri, a umesto njega u igru je ušao Mateo Kovačić.

Informer

 

Samo minut kasnije Arsenal je stigao do izjednačenja. Strelac pogotka za 1:1 bio je italijanski defanzivac Rikardo Kalafijori.

Kalafijori je sjajnim udarcem levom nogom sa 20-ak metara udaljenosti pogodio dalji ugao gola Edersona.

U nastavku Arsenal stiže i do potpunog preokreta. Igrao se prvi minut sudijske nadoknade prvog dela kada je Gabrijel pogodio nakon kornera kojeg je izveo Bukajo Saka.

Sudijska nadoknada u prvom delu donijela je i isključenje fudbalera Arsenala. Reč je o Leandru Trosardu koji je zaradio drugi žuti karton zbog neopreznosti.

U drugom poluvremenu, "građani" su svim silama krenuli po izjednačenje.

Informer

 

Prvo je u 59. minutu utakmice Erling Holand sjajno šutirao, ali Raja je odbranio njegov udarac nakon čega odbitak kupi Bernardo Silva koji ipak loptu šalje pored gola.

Tri minuta kasnije pokušao je Joško Gvardiol, ali se ponovo istakao neverovatni David Raja koji je još jednom potvrdio da brani u životnoj formi.

Raja je još jedanput bio fenomenalan u 87. minutu utakmice kada je Joško Gvardiol ponovo pokušao sa velike udaljenosti, ali golman "tobdžija" je i to odbranio.

U finišu Arsenal je izdržao sve do osmog minuta sudijske nadoknade drugog poluvremena kada su "građani" stigli do izjednačujućeg pogotka.

Strelac gola za 2:2 bio je rezervista Džon Stons koji je pogodio odbitak po sredini gola i tako spasio Siti poraza.