23.09.2024.

06:20

Foto: printscreen youtube

Sport

Na današnji dan: Nula u derbiju uz povratak Nađa, Boje i "grobara"! Da li znate ko je bio trener Partizana, a ko Zvezde? (VIDEO)

Pred 20 hiljada gledalaca i uz ispunjene „južnu“ i „severnu“ tribinu gde su smeštene najverniji navijači, dva kluba crno-beli su imali inicijativu tokom većeg dela meča, ali nisu uspeli da postignu pogodak iz nekoliko veoma izglednih prilika.

Partizan je sa ofanzivnom formacijom i tri napadača koje je na teren izveo trener Miodrag Ješić, diktirao tempo tokom svih 90 minuta, dok se trener crveno-belih Bajević odlučio za nešto „zatvoreniju“ varijantu sa pojačanom odbranom i srednjim redom u kojoj je često dugim loptama „preskakana“ sredina terena.

Najbolje su propustili Smiljanić i Odita, dok su najbolje šanse za Crvenu zvezdu imali Djokić u prvom, i Purović u drugom delu.

Meč je dva puta na kratko prekidan - prvi put u prvom poluvremenu kada su Zvezdini, a drugi put u drugom, kada su Partizanovi navijači upalili baklje i ubacili ih na teren.

Na utakmici sa Zvezdom posle dužeg vremena u tim Partizana vratili su se Albert Nadj i Pjer Boja, a "večiti derbi" srpskog fudbala obeležio je barem privremeni povratak navijača "crno-belih" na tribine.
 

Partizan : Crvena zvezda  0:0

Datum: 23. septembar 2006. g.

Stadion: FK Partizan; Gledalaca: 16.923

Sudija: Tanović (Subotica)

PARTIZAN: Kralj, Rnić, N. Đorđević, B. Bajić, Lomić, Nađ, Smiljanić, Zajić (Jovetić), Boja (Vukelja), Odita, Mirosavljević (P. Lazić). Trener: Miodrag Ješić

CRVENA ZVEZDA: Banović, A. Pantić, Biševac (Tutorić), Gaj, Trišović, D. Milovanović, Kastiljo, M. Ž. Perović, Georgijev, Đokić, Ailton (Milijaš). Trener: Dušan Bajević