23.09.2024.

06:40

Foto: Starsportphoto

Sport

Partizan igra za čast i goli život, Crvena zvezda da potvrdi nadmoć!

Partizan igra za čast i goli život, a Crvena zvezda da potvrdi nadmoć! Novi duel najvećih srpskih rivala biće specifičan po mnogo čemu. 

Partizan je u najtežem momentu dosad, možda i u celokupnoj klupskoj istoriji, budući da su ispali iz sva tri evropska takmičenja, dok Zvezda igra Ligu šampiona. Crno-beli u prvenstvu već zaostaju osam bodova za najvećim rivalom. Prvi tim "parnog valjka" vredi svega 29 miliona evra, dok je igrački kadar Crvene zvezde vredan čak 78,55 miliona evra. Dakle, gotovo 50 miliona više. Osim toga, kladionice su maltene ponizile ekipu Aleksandra Stanojevića objavom novih kvota. Koeficijent na trijumf domaćina je čak 5,70, što se ne pamti u istoriji derbija, dok je na pobedu Zvezde svega 1,63 i na remi 3,80. Uprkos svemu tome, u Humskoj se nadaju da bi mogli da dođu do trijumfa.

Trener Aleksandar Stanojević poručuje da ne prihvata remi i da je sve osim trijumfa njegovog tima neuspeh.

- Kao neko ko vodi Partizan na našem stadionu, ne mogu da kažem da je remi pozitivan ishod bez obzira na to da li smo u dobrom ili lošem momentu. Naš cilj je pobeda i to je to - poručuje Aleksandar Stanojević.

Informer


Crno-beli će ispred sebe imati, objektivno i pošteno gledano, jači tim. Zvezda je izborila plasman u Ligu šampiona, gde se u dobrom svetlu pokazala protiv velikana kakav je Benfika. Stanojević ističe da je gledao i taj meč i da još uvek ima određene dileme kada je u pitanju sastav tima. S druge strane, trener Zvezde Vladan Milojević bio je poprilično rezervisan na pitanje da li bi bio zadovoljan remijem.

Golman i kapiten Partizana Aleksandar Jovanović nahvalio je fudbalere Crvene zvezde, naročito one iz ofanzivnog dela. Ipak, poručuje da je proučio njihovu igru i nada se pozitivnom ishodu na današnjem meču.
- Pojačali su se kvalitetno, analiziram svakog igrača. Jača strana im je ofanzivni deo. Šerif, Duarte, ko god počne. I prošle godine smo tako pričali, pa su se određeni delovi utakmica završavali kako smo mi hteli. Sutra je 90 minuta, igramo kući, ko god dođe u našu kuću, neće biti favorit - kaže Jovanović.

Informer

Zvezda ima tim koji može da se nosi sa mnogo jačima od ovakvog Partizana, ali trener iz Aranđelovca nije želeo da licitira o ishodu.

- Hajde da ne odgovorim na to pitanje. Ne bih da licitiram. Voleo bih da pričam o fudbalu. Šta bih želeo, ne bih da govorim - neodređen je Milojević.

Informer


Istakao je trener crveno-belih i da je Partizan uz Zvezdu glavni kandidat za titulu, bez obzira na to što je trenutno u jako lošoj situaciji na svim nivoima.

Informer

Slavlje fudbalera Crvene zvezde


- Igramo protiv tima koji nam je konkurent za titulu, bez obzira na to što se nalazi u takvoj situaciji. Oni su dobar tim, još u fazi traženja. Mi treba da budemo fokusirani na to što treba da radimo - dodaje Milojević, bez ulaska u polemiku ko će zameniti povređenog "bonusa" Ognjena Mimovića.