23.09.2024.

14:32

Foto: epaimages

Sport

Čeferin uništio Hrvate: Katastrofa ste!

Nemačka je nedavno postavila visoke kriterijume, pa drugima neće biti lako. Prvi čovek UEFA ugasio je nadu Hrvatima da se nadmeću za domaćinstvo šampionata Evrope. Na pitanje šta misle o tome, krako je i jasno rekao: 

- Infrastruktura vam je katastrofa - kazao je Čeferin, prenosi dw.

Čeferin je dodao i da je UEFA progledala kroz prste Dinamu u Ligi šampiona. misleći na loše stanje u kojem se nalazi stadion "Maksimir".

- Ali naši ste, šta da radimo - dodao je u šali Slovenac. 

Informer

Pitali su Čeferina i šta misli o ideji da nekoliko zemalja u regionu udruži snage i zajedno se takmiče oko organizacije Evropskog prvenstva. Nije optimista. Osim dobre infrastrukture, desetak modernih i funkcionalnih stadiona, saobraćajne povezanosti, hotelskih kapaciteta, potrebna su i znatna finansijska sredstva za "zatvaranje" organizacionog paketa jednog takvog događaja a to nijedna zemlja u regionu u ovom trenutku nije u stanju sama da napravi. 

- Mislim da je za sada teško to komentarisati, jer je infrastruktura daleko od dobre. Ja kao predsednik UEFA ne mogu nikoga formalno da podržim. U principu je više kandidata, pa se o tome glasa - odgovorio je Čeferin.