23.09.2024.

16:10

Foto: profimedia

Sport

Popović novi selektor fudbalske reprezentacije Australije! (FOTO)

Iskusni strateg će na klupi "kengura" naslediti Grejema Arnolda, koji je smenjen zbog loših rezultata u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026. godine.

- Izuzetno sam počastvovan što sam dobio priliku da vodim Australiju kao glavni trener. To je velika odgovornost i duboko sam zahvalan na prilici. Ovo je nesumnjivo privilegija koju ne shvatam olako. Poverenje koje sam dobio me motiviše da dam sve od sebe u ovoj ulozi - poručio je Popović.

Informer

Novi selektor fudbalske reprezentacije Australije - Toni Popović

Nekadašnji reprezentativac ove zemlje je za nacionalni tim odigrao 58 utakmica, i upisao osam golova. Po završetku igračke karijere, Popović je uplivao u trenerske vode, pa je tako pet godina vodio Vestern siti, jednu sezonu proveo na klupi Karabukspora, Pert glorija i grčkog Santija, a poslednji mandat pre stupanja na klupu "kengura", proveo je u Melburnu.

Kada je reč o reprezentaciji, Australija se posle dva kola nalazi na petom mestu od šest selekcija u grupi C azijskih kvalifikacija za SP. Sledeću utakmicu izabranici Tonija Popovića odigraće desetog oktobra protiv Kine, a pet dana kasnije gostovaće Japanu.