23.09.2024.

16:30

Foto: Starsportphoto

Sport

Puma debitovao u Huarezu! Reprezentativcu Paname samo 13 minuta!

Nažalost, debitanstski nastup za Huarez neće pamtiti po dobrom, jer je na terenu proveo čitavih 13 minuta, a njegov tim je poražen od Tigresa rezultatom 1:0. 

Ekipa koju vodi srpski strateg Veljko Paunović od strata je nametnula svoj tempo i ritam igre, te je bilo jasno da tim koji zauzima poslednju poziciju na tabeli meksičkog šampionata ne može da parira rivalu sa čela iste.

Ipak, branili su se izabranici Mauricija Barbierija koliko su mogli, ali je njihovu defanzivnu liniju u samom finišu meča probio vezista Sebastijan Kordova, savladao domaćeg golmana i overio trijufm svog tima. 

Pre samo dva i po meseca, Puma je stigao u Crvenu zvezdu iz Famalikaa za dva miliona evra, ali nije uspeo da se izbori za mesto u timu. Posle brojnih spekulacija i neuspešnih pregovora sa Klub Amerikom i Leonom, Rodrigez je prešao u Huarez na jednogodišnju pozajmicu s opcijom otkupa.

Internacionalac Paname je priznao da se iz ličnih razloga nije osećao prijatno u Beogradu, pa je potražio novi klub kako bi dobio više prostora za igru. On će ostati u Huarezu do juna 2025, dok ga ugovor sa Zvezdom veže do 2027, što znači da meksički klub ima mogućnost otkupa, te je Puma motivisan da se dokaže.