23.09.2024.

23:27

Foto: EPAImages

Sport

Najgori među najboljima... Kriminalno izdanje Kai Haverca u derbiju Premijer lige, ovakva partija nije viđena punih sedam godina!

Spektakularan meč navijačima širom sveta su u velikom derbiju petog kola engleske Premijer lige priredili Mančester siti i Arsenal. Meč odigran na stadionu "Etihad" završen je bez pobednika - 2:2, a četa Mikela Artete je sve do 98. minuta imala prednost kada je Džon Stouns sprečio poraz "građana". Iako su u poslednjim sekundama susreta došli do boda, Gvardiola i njegovi izabranici nemaju mnogo razloga za zadovoljstvo. 

Arsenal je čitavo drugo poluvreme igrao sa igračem manje nakon isključenja Leonarda Trosara. Bila je to brojčana prednost za Mančester siti, ali ne i jedina budući da su Juren Timber i Kai Haverc odigrali meč za zaborav! Skupoceni tandem gostiju iz Londona nisu uputili nijedan tačan pas za bezmalo 100 minuta fudbala!? 

Istina, Juren Timber je defanzivac i odigrao je bitnu ulogu u odbrani Arsenalovog gola te njegovo slabo dodavačko izdanje nije preterano šokantno.

Informer

 

Takvog opravdanja za Kai Haverca nema... Nemački reprezentativac trebao bi da bude udarna igla Arsenala kada na terenu nema Martina Odegarda i Gabrijela Žezusa, ali je protiv Mančester sitija odigrao komičnu utakmicu. Pored toga što iz šest pokušaja nije uspeo da kompletira dodavanje do saigrača, Harvec je izgubio svaki duel. Statističari su odmah izvukli podatak i došli do zaključka - u poslednjih sedam sezona nikada se nije desilo da igrač za više od 90 minuta na terenu ne uspe da postigne gol. 

Sedam puta je ulazio u "obračune" sa rivalom i svaki put je ostao bez lopte, a čak četiri poseda uspeo je da izgubi i bez da uđe u duel sa rivalom.