24.09.2024.

07:00

Foto: EPAimages

Sport

Barselona dovodi ozbiljno pojačanje, ali Zvezda ne mora da brine!

Početak iz snova za Hansija Flika na klupi Barselone pokvario je poraz na startu takmičenja u Ligi šampiona. Monako je iskoristio brojčanu prednost, nakon što je direktan crveni karton u desetom minutu dobio Erik Garsija, i došao do pobede od 2:1. Katalonci su sinoć uspeli da se vrate na pobednički kolosek pošto su sa 5:1 deklasirali Viljareal na stadionu "Keramika". 

Ipak, dobra igra Barselone pala je u drugi plan sredinom prvog poluvremena. Mark Andre ter Štegen je prilikom jedne intevencije pao na desnu nogu i tom prilikom su stradali ligamenti kolena. Sezona za nemačkog reprezentativca je gotova zbog čega Hansi Flik mora da traži alternativno rešenje. 

Dobra vest za Crvenu zvezdu je da, ko god došao na "Nou Kamp" neće imati pravo nastupa u Ligi šampiona. Dakle, mrežu Barselone će u Beogradu morati da brani 25-godišnji Injaki Penja, inače - večita rezerva. Uz pomenutog Penju, Katalonci su registrovali i dva člana La Masije - Andera Astralaga i Dioga Košena, ali su male šanse da će dobiti prednost u odnosu na iskusnijeg konkurenta. 

Informer

 

Ipak, svesni da bi sezonu nastaviti samo sa Injaki Penjom među stativama bio neozbiljan potez, Barselona je već krenula u potragu za pojačanjem na golu. Budući da je prelazni rok završen, Katalonci će morati da na tržištu pronađu golmana bez ugovora, a prvi izbor mogao bi da bude Kejlor Navas. 

Reprezentativac Kostarike jedini je golman vredan pomena, a da je trenutno bez ugovora. Fudbalski pedigre je dostojan Barselone, šampionske navike takođe i što je najvažnije - iskustvo. Mediji u Španiji prenose da je jedno od rešenja Loris Karijus, mada, kako je branio od finala Lige šampiona 2018. godine, bolje niko da ne stoji na golu. 

Pominje se Đordi Masip, nekadašnji golman Valjadolida, Jiri Pavlenka, Tomaš Vačlik, Tomaš Koubek, ali deluje da su svi u drugom planu u odnosu na Kejlora Navasa.