24.09.2024.

05:59

Foto: Starsportphoto

Sport

Pogledajte tabelu Superlige posle derbija! Partizan posle kraha pao još niže...

Fudbaleri Zvezde su upisali najubedljiviju pobedu u svojoj istoriji u Humskoj protiv Partizana, pošto su u 174. večitom derbiju slavili sa 4:0. Obrukali su najvećeg rivala, a heroj  trijumfa je Šerif Ndijaje koji je postigao tri gola, dok je jedan bio delo Silasa.

Crveno-beli su psole trijumfa u Humskoj, prvog prvenstvenog posle 2016. godine, dodatno uvećali prednost na tabeli. Neko bi rekao da je šampionat već završen. Zvezda je sa nova tri boda stigla do 22 u aktuelnoj sezoni Superlige, pošto je jedini kiks u osam kola imala protiv Mladosti iz Lučana (2:2), kad je remizirala u pravoj drami na "Marakani".

Osamila se Zvezda na prvom mestu na tabeli i sada ima tri boda prednosti u odnosu na Mladost i OFK Beograd, koji su odigrali meč više. Što se Partizana tiče, sad ih deli 11 bodova, s tim da "parni valjak" ima meč manje od Zvezde pošto je odlagao utakmice sa Spartakom i Radničkim iz Niša zbog obaveza u Evropi.

Informer

Pre mesec i po dana su crno-beli ostvario poslednju pobedu, pa su pali u plej-aut zonu na tabeli Superlige, zauzimaju  deveto mesto sa smao 11 bodova.

Kada je reč o ostalim timovima, Mladost i OFK Beograd dele drugo i treće mesto sa 19 bodova iz devet mečeva, četvrti je Čukarički sa 17, a Radnički Niš ima 15 bodova...