24.09.2024.

09:45

Foto: Starsportphoto

Sport

Piksi pozvao Maksimovića! Zvezdin Mesi uskoro u dresu reprezentacije Srbije!

Ovaj 17-godišnjak, koji je nedavno debitovao za crveno-bele i briljirao u večitom derbiju, sada je dobio poziv koji sanja svaki igrač – Dragan Stojković Piksi uvrstio ga je na spisak za oktobarske utakmice Lige nacija protiv Švajcarske i Španije!

Kako prenosi "Mozzartsport", Maksimović bi u slučaju debija protiv Švajcarske postao drugi najmlađi debitant u istoriji reprezentacije Srbije, rame uz rame sa legendarnim Mitrom Mrkelom (17 godina, četiri meseca, sedam dana).

Informer

Andrija Maksimović

Prva utakmica protiv Švajcarske igra se u Leskovcu, dok će Srbija zatim odmeriti snage sa evropskim prvakom Španijom u Kordobi, protiv koje su Piksijevi izabranici već pokazali snagu odigravši nerešeno (0:0) u Beogradu.

Maksimović, koji je briljirao u derbiju, uprkos svojim godinama, pokazao je da je spreman za prvi tim i malo je verovatno da će se vraćati u Grafičar, gde je nastupao na dvojnu registraciju.

- Mali Mesi je talentovano dete. On nije dobio šansu jer ima 17 godina, ja to nisam ni znao. Dobio je šansu zaslugama, radom, ponašanjem u Grafičaru. Ovo je njegova nagrada, ali i poruka za druge igrače, da znaju kako to ide kad igrate u velikom klubu – izjavio je trener Zvezde, Vladan Milojević, vidno zadovoljan partijom mladog asa.

Sudbina ovog fudbalskog bisera je sada u njegovim rukama, a cela Srbija sa nestrpljenjem čeka da vidi da li će Maksimović debitovati u dresu Orlova i nastaviti da oduševljava kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni!