24.09.2024.

11:24

Foto: Starsportphoto

Sport

Španac došao na derbi, pa ostao u šoku! Video sam ljude kako plaču, ovo je nešto što svako mora da doživi! (FOTO/VIDEO)

Ovaj rezultat ne samo da je ostavio domaće navijače u šoku, već je i privukao pažnju stranih turista, koji su oduševljeni spektaklom kakav se retko viđa.

Jedan od posetilaca bio je i Andres iz Španije, koji nije krio svoje oduševljenje nakon posete meču Superlige.

U objavi na mreži "X", podelio je svoje impresije o atmosferi i iskustvu na večitom derbiju.

- Sada kada sam na mirnijem mestu ispričaću vam malo o doživljaju. Apsolutno neverovatno i prevazilazi sve što sam mogao da zamislim. Partizan protiv Zvezde je nešto što fudbalski štreber mora da doživi. Ulaznica je koštala 15 evra – napisao je Andres, uporedivši ovaj derbi sa rimskim derbijem između Lacija i Rome.

- Bio sam na velkikim utakmicama, kao što je Lacio - Roma, ali ovo prevazilazi sve. Prva stvar koja privlači pažnju je količina policije širom grada. Čak i ulice daleko od stadiona, policija preuzima grad – dodao je on, primetivši kako su mere bezbednosti u Beogradu bile izuzetno pojačane.

Andres je takođe primetio bojkot Grobara i nije mogao da ne pohvali spektakularnu koreografiju Delija. Navijači Crvene zvezde su, prema njegovim rečima, "zauzeli celu tribinu" i neprestano pevali tokom svih 90 minuta. Želeo je da snimi delić atmosfere, ali mu je savetovano da to ne radi zbog opasnosti.

- Navijači Zvezde bili su brutalni. Koreografije i vatrometi su ostavili bez daha. Hteo sam da snimim, ali su mi rekli da je bolje da budem miran – istakao je Andres.

Na kraju, Andres se osvrnuo i na navijače Partizana, posebno na mlade među njima, kojima je težak poraz očigledno pao veoma teško.

- Bio sam u sektoru sa mladim navijačima Partizana i video sam više od pet ljudi kako plaču u poslednjih nekoliko minuta – napisao je Španac, uz nekoliko snimaka koji prikazuju atmosferu sa stadiona.

Njegovu kompletnu priču, uz dodatne snimke, možete pogledati na njegovom profilu na mreži "X". Ova utakmica će svakako ostati upamćena kao istorijska, ne samo po rezultatu, već i po neponovljivoj atmosferi koju je osetio i svet izvan Srbije.