24.09.2024.

13:00

Foto: Starsportphoto

Sport

Lalatović blista na klupi Mladosti: Pobeđivaćemo dok Bog bude tako hteo

Svima su negde gore zapisane i pobede i porazi, pa tako ćemo i mi da nižemo trijumfe dok Bog bude tako hteo, poručuje trener Mladosti iz Lučana Nenad Lalatović u razgovoru za Informer. Jedan od trenera koji je promenio najviše klubova u Srbiji pravi je hit ove sezone.

Preuzeo je Lučance 12. avgusta, dva dana pošto su izgubili kod kuće od novog superligaša Tekstilca iz Odžaka (2:1), a onda je napravio čudo!

Brojao do 204

Mladost je vezala pet pobeda i sad drži drugo mesto na tabeli sa OFK Beogradom, pošto i jedni i drugi imaju po 19 bodova nakon devet odigranih utakmica.

- Činjenica je da sam igračima vratio veru. To je, između ostalog, i posao trenera. Ovo je iskusan tim, to su igrači sa lepim karijerama. Trebao im je mali podstrek. Bitna je i hemija, sve ono iz svlačionice - drugarstvo, tim i pozitivu da prenesemo na teren. Svaku utakmicu daju 101 posto sebe i to je takođe recept za uspeh. Idemo od utakmice do utakmice, ne idemo mnogo unapred. Imam 204 pobede u karijeri, to neko nema ni za deset godina karijere. Trener mora da zna svoj posao, ali je bitan i kolektiv. Mi smo jaka, pozitivna grupa, a igrači znaju da ispune zahtev trenera - kaže Lalatović.

Lučanci su u aprilu 2021. godine takođe vezali pet pobeda u prvenstvu i to im je najduži niz trijumfa u Superligi ikad. Navijači se sad pitaju do kad će trajati aktuelna serija...

- Dok Bog bude hteo. Svima je gore zapisano. I pobede i porazi. Ima malo i do nas i da svako svoje zadatke odradi na terenu. Svakako, nadam se da će što duže da potraje serija pobeda. Svestan sam da ne možemo svaku utakmicu da pobedimo, ali i kad izgubimo, bitno je da se vratimo i nastavimo da radimo na pobedama na sledećoj utakmici - objašnjava temperamentni stručnjak.
Najveći izazov do sad imaće u narednom kolu, kad u Lučane dođe Partizan. Crno-beli su loše počeli sezonu i sad im je svaka utakmica u prvenstvu "na nož". S druge strane, dvojica trenera su se u prošlosti pokazala kao pravi penicilin za klub iz Humske. To su Milorad Kosanović i Nenad Lalatović, koji je najmanje dva puta direktno uticao da "parni valjak" zariba kad je bio nadomak titule.

Pejović na vrhu liste strelaca


Nije samo Mladost u vrhu superligaške tabele već je i jedan od njenih najboljih fudbalera Aleksandar Pejović u vrhu liste strelaca! Iako je reč o defanzivnom veznom igraču, Pejović je trenutno na deobi prvog mesta na listi strelaca sa pet pogodaka ove sezone. Dao je gol Jedinstvu iz Uba, TSC-u, Napretku i dva komada Radničkom iz Kragujevca, a upisao je i dve asistencije.

Statistika kaže da je u trenerskoj karijeri najčešće vodio ekipu upravo protiv Partizana, i to 29 puta. Ostvario je čak devet pobeda uz pet remija i 15 poraza, a takvim učinkom protiv crno-belih retko ko može da se pohvali.

- Partizan je favorit. Imaju mnogo stranih igrača, dobar tim, veći budžet za 20 posto u odnosu na nas. Biće to utakmica za našu dušu. Daćemo sve od sebe i idemo na pobedu - podvlači Lalatović.

Neka čeka Evropa 

Osvajanjem četvrtog mesta u prvenstvu u sezoni 2016/17. Mladost je ostvarila najveći uspeh u istoriji kluba. Naredne sezone prvi put se našla na međunarodnoj sceni, ali je na startu kvalifikacija za Ligu Evrope ubedljivo poražena od azerbejdžanskog Intera iz Bakua porazima 3:0 u Lučanima i 2:0 u gostima. 

Navijači Mladosti nadaju se da je Lalatović čovek koji će ih ponovo odvesti u Evropu.

- Voleo bih, naravno, ali moram da budem realan. Sada mi je cilj da dođemo do plej-ofa, a onda da vidimo koliko nam beži Evropa - kaže Lalatović.