25.09.2024.

10:55

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Sport

Rade opet uzburkao javnost! Oteraće me...

Bivši fudbaler Atletiko Madrida i Verdera često zna da podigne prašinu. Kaže ono što misli, nema milosti, posebno prema fudbalerima, svidelo se to nekome ili ne, a i ne zanima ga mnogo šta će neko da mu kaže. 

Bogdanović kaže da je slučajno dospeo na RTS, a ljubitelji fudbala jedva čekaju njegtove analize i komentare. 

- Neko tog dana nije mogao da dođe, pa su se setili mene. Jako puno vremena provodim gledajući utakmice i čitajući tekstove kako bih sklopio mozaik. O mnogim igračima znam puno, gde su i kako igrali, kakva im je porodična zaleđina. Cenim da sam jako studiozan i ako me pitate šta vidim, ja ću to i reći jer mi je tako sutra lakše stati pred ogledalo. Nemam nikakvih drugih namera osim da omogućim publici da gleda fudbal tako da primeti i detalje - kazao je Rade koji je bio gost na Simposaru, sarajevskom sportskom simpoziju.

Potom je sve nasmejao. 

- Znam da će me kad-tad oterati i to mi ne gine. Govoriti toliko godina znači da moram nekome da zasmetam, no ja ću i dalje biti svoj.

Informer

printscreen

Priznaje da je imao nekoliko poziva posle komentara o nekim fudbalerima. 

Najteže se nosim sa komšijom Perom koji ima 78 godina i zna sastave svih timova. Imao sam nekoliko poziva iz porodica nekih igrača koji bi mi izneli razloge zašto se tom igraču nešto dogodilo na terenu. Taj razgovor bi krenuo ovako: "Pa gde pred dva miliona ljudi da ono kažeš?!" Na to bih ja: "Pa videli smo svi." Oni bi opet: "Ne bi videli da ti nisi rekao." Bilo je nekih napisa gde guraju svoje poslovne partnere da me diskredituju, da sam za rijaliti i nešto slično. Ne odgovaram im jer sam debelo siguran u ono što govorim o sportistima, koji ipak žive dobre živote i to nije život pod pritiskom pod kakvim je 90 odsto stanovnika ove planete.