25.09.2024.

17:08

Foto: printscreen Twitter

Sport

Aleksić zaigrao u omladinskom timu Sanderlenda! Srbin još čeka na debi u Čempionšipu!

Trener U21 selekcije engleskog kluba, Grem Marti, pohvalio je srpskog fudbalera nakon debija za omladince, te istakao da je cilj da mu se omogući što više minuta, kako bi se lakše prilagodio novoj sredini.

- Očekujemo mnogo od Milana. Želimo da mu pružimo platformu da se dalje razvija i napreduje, zajedno sa ostalim igračima prvog tima. Naš cilj je da ovim momcima omogućimo što više minuta na terenu, kako bi se lakše prilagodili i postali bolji igrači - poručio je Marti.

Bivši fudbaler Kragujevčana, koji je prošao omladinske škole Čukaričkog i Partizana, potpisao je za Sanderlend poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka. Transfer vredan 3.700.000 evra sa uključenim bonusima, oborio je sve rekorde kluba iz Šumadije, a pored ove pozamašne sume, Radnički će zadržati i procente od buduće prodaje mladog reprezentativca Srbije.

Prošle sezone Aleksić je bio jedan od istaknutijih u redovima Radničkog, odigravši 25 utakmica uz dva postignuta gola i sedam asistencija, što je pomoglo klubu da završi na petom mestu u Superligi Srbije i izbori kvalifikacije za Ligu konferencija.