25.09.2024.

23:38

Foto: EPAimages

Sport

Kumov poziv se ne odbija! Levandovski i Barsa vraćaju Ščesnog iz penzije!

Bolji početak Hansi Flik nije mogao da zamisli na klupi Barselone budući da je u uvodnih šest kola španske Primere zabeležio isto toliko pobeda. Utisak je, mora se priznati, pokvario poraz od Monaka u Ligi šampiona, ali su Katalonci na tom meču od desetog minuta igrali sa igračem manje nakon što je direktan crveni karton zaradio Erik Garsija. 

Ipak, poraz od Monaka mali je problem za sve na "Nou Kampu" budući da je nakon pobede nad Viljarealom stigla loša vest. Ligamenti kolena popucali su Mark Andre ter Štegenu i nemački golman se među stative neće vraćati do kraja sezone.

Svesni situacije Hansi Flik i njegovi saradnici zaključili su da je neophodno angažovati još jednog čuvara mreže. Budući da je prelazni rok završen, Barselona ima pravo da dovede igrača koji je slobodan na tržištu, dakle, prostor za manevar je smanjen. 

Danima je kao prvi favorit za novog golmana Barselone figurirao Kejlor Navas, ali kako prenosi "Mundo Deportivo", Katalonci razmatraju da iz penzije vrate Vojčeka Ščensnog. Legendarni Poljak je u avgustu, odmah nakon rastanka sa Juventusom, odlučio da se penzioniše, a razlog je bila porodica. 

Informer

 

Imao je Ščensni brojne ponude za ostanak u Evropi, ali i selidbu na Bliski istok ili Ameriku - sve odbio. Ipak, poziv Barselone mogao bi da okrene situaciju u drugom smeru. Naime, na "Nou Kampu" igra Robert Levandovski, njegov kum i dobar prijatelj, a "Mundo Deportivo" javlja da su dva Poljaka već razgovarala na tu temu. 

Do realizacije posla ima još dosta vremena, ali je za Crvenu zvezdu dobra vest da ko god dođe na "Nou Kamp" neće imati pravo nastupa u Ligi šampiona, odnosno - neće braniti gol Barselone 6. novembra na "Marakani".