25.09.2024.

21:11

Foto: EPAIMAGES

Sport

Nemci maštaju o dolasku Klopa! Ako poželi uvek može da vodi reprezentaciju!

Dinastija Jirgen Klopa na "Enfildu" završena je ovog leta pošto je rešio da napusti Liverpul i u narednim godinama se odmara od trenerskog posla. Javnost širom sveta zabrinuta je za njegovu budućnost budući da je nemački strateg u nekoliko navrata istakao da nije siguran da li će ikada više predvoditi bilo koji klub ili reprezentaciju. Ipak, u Fudbalskom savezu Nemačke nadaju se da bi Jirgena Klopa mogli da bide na klupi nacionalnog tima nakon Svetskog prvenstva 2026. godine. 

Bio je Klop tokom leta velika želja Fudbalskog saveza Engleske, pominjao sa kao potencijalni naslednik Gereta Sautgejta, ali do dogovora nije došlo. Jasan je Nemac u nameri da naredni period posveti porodici, no, sportski direktor Fudbalskog saveza Nemačke - Rudi Feler, nada se da bi Klop mogao da promeni planove u narednim godinama. 

- Iskreno, ne znam da li bi Klop ikada više želeo da radi... Ako Julijan Nagelsman reši da u jednom momentu ponovo vodi klub i napusti reprezentaciju, nema dileme da bi nam Jirgen bio prva opcija ukoliko poželi da predvodi nacionalni tim - rekao je Rudi Feler. 

Informer

 

Za tako nešto male su šanse budući da je Klop nakon odlaska iz Liverpula najavio penziju. Nedavno je u revijalnoj utakmici predvodio Borusiju Dortmund kada je priznao da je ispunio svoj san da još jednom sedi na klupi "milionera", odnosno, da su male šanse da se ikada više vrati poslu. 

- Kada bi me neko pitao da li ću ikada više biti trener, rekao bih - ne. Ipak, ne znam šta nosi budućnost i kako ću se osećati. Nisam bio u ovakvoj situaciji nikada... Znam sebe, ne mogu da sedim do kraja života, pronaći ću nešto da radim, ali neću predvoditi klub ili reprezentaciju u narednim godinama, ne mogu i neću. To je sve - jasan je bio Nemac.