25.09.2024.

20:05

Foto: EPAImages

Sport

KRAJ: Galatasaraj, Lacio, Anderleht i Slavija slave! Kiks Mančester junajteda, remi u derbiju dana na Azurnoj obali! (VIDEO)

LIGA EVROPE UŽIVO REZULTATI: 

Anderleht - Ferecvaroš  2:1 (0:0)
Feršaren 60, Dolberg 68p - Traore 86

Dinamo Kijev - Lacio  0:3 (0:2)
Dia 5, 36, Dele-Baširu 34

Galatasaraj - PAOK  3:1 (0:0)
Baba 49ag, Agun 75, Ikardi 95 - Konstantelias 67

Ludogorec - Slavia Prag  0:1 (0:1)
Jurašek 39, Čitil 65

Mančester junajted - Tvente  1:1 (1:0)
Eriksen 35 - Lamers 69

Midtjiland - Hofenhajm  1:1 (1:0)
Osorio 44 - Moerštet 90

Nica - Real Sosijedad  1:1 (1:1)
Rosario 45 - Barenečea 18


UŽIVO 

DRUGO POLUVREME

KRAJ! 

95. minut - GOOOOOOOOOOOOOL! Galatasaraj rešava pitanje pobednika, samo desetak minuta nakon što je ušao u igru Mauro Ikardi stavlja tačku na meč, sjajan udarac Argentinca - 3:1!

94. minut - Kraj u Mančesteru, Briselu i Hamburgu! 

92. minut - Neverovatno šta je Unerštal odbranio na "Old Trafordu", refleks u stilu  rukometnog golmana... Nije Mančester junajted imao sreće na isteku drugog minuta nadoknade! 

90. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL! Hofenhajm dolazi do ključnog gola za remi u Danskoj, rezervista Moerštet pogađa mrežu Midtjilanda - 1:1!

86. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOL! Vraća se Ferencvaroš u igru, strelac je Adama Traore! Imaju Mađari šansu da pojure remi u Briselu budući da je Anderleht ostao sa igračem manje - 2:1!

86. minut - Sve manje vremena da Mančester junajted popravi utisak protiv Tventea... 

Informer

 

80. minut - Ulazimo u samu završnicu večerašnjih utakmica u Ligi Evrope! 

75. minut - GOOOOOOOOOOOL! Galatasaraj ponovo vodi, dugo je trajala akcija "orlova", pokušali su Osimen i Mertens, ali se PAOK oba puta odbranio, lopta je potom "sela" na volej Junusu Agunu - 2:1!

74. minut - Dinamo Kijev ostaje sa desetoricom igrača pošto je direktan crveni karton zaradio rezervista - Maksim Bragun. 

73. minut - Vredi napomenuti da je, dok je trajala goleada širom Evrope, ključan korak ka pobedi u Razgradu napravila i praška Slavija koja je prednost duplirala preko Čitila i sada vodi sa 2:0! 

69. minut - GOOOOOOOOOOOOOL! Šok na "Old Trafordu", Tvente se vraća u igru preko Sema Lamersa! Neverovatno šta je Mančester sebi dozvolio... 

68. minut - GOOOOOOOOOOOOOL! Uspeva Anderleht da kazni novi grešku odbrane Ferencvaroša. Stigao je domaćin do penala, a Kasper Dolberg duplira prednost na 2:0!

67. minut - GOOOOOOOOOOOOOL! Muk u Istanbulu, PAOK preko Janisa Konstanteliasa poravnava rezultat - 1:1!

65. minut - Zatišje sredinom drugog poluvremena, Ludogorec svim silama pokušava da poravna rezultat u Razgradu, slična situacija je i u Nici gde domaćin pritiska poslednju liniju Real Sosijedada. 

60. minut - GOOOOOOOOOOOOOL! Anderleht vodi u Briselu, a strelac je Feršaren - 1:0!

54. minut - Gesan promašuje penal na "Alijanc rivijeri"! Mogla je Nica do preokreta protiv Real Sosijedada, ali je internacionalac iz Obale Slonovače trapavo gađao, ostaje 1:1!

51. minut - VAR je poništio drugi gol praške Slavije u Razgradu, Jan Boril bio je u minimalnom ofsajdu! 

50. minut - GOOOOOOOOOOOL! Taman kada smo konstatovali da su ekipe rezervisano ušle u drugo poluvreme - Galatasaraj nas je demantovao! Turci na svom terenu vode protiv PAOK-a,  nisu crno-beli imali sreće pošto je svoju mrežu pogodio Abdul Rahman Baba - 1:0!

49. minut - Baš kao i u prvom delu igre, na svim utakmicama miran početak poluvremena... 

46. minut - Počinje drugo poluvreme! 

Informer

 

PRVO POLUVREME

Kraj prvog poluvremena!

45. minut - GOOOOOOOOOOL! Nica se vraća u igru, Pablo Rosario poravnava rezultat - 1:1!

44. minut - GOOOOOOOOOOL! Midtjiland vodi na svom terenu protiv Hofenhajma, strelac je Dario Osorio - 1:0! 

41. minut - Golova još uvek nema u Briselu, Istanbulu i Danskoj! 

39. minut - GOOOOOOOOOOL! Praška Slavija šokirala je Ludogorec u Razgradu, Matej Jurašek donosi prednost Česima - 0:1!

36. minut - GOOOOOOOOOOL! Blickrig Lacija u Hamburgu, evo ga i treći gol za "orlove", sada je Dele-Baširu asistirao, a drugi put mrežu Dinama trese Bulaje Dia - 0:3!

35. minut - GOOOOOOOOOOL! Napokon Mančester junajted vodi na "Old Trafordu", Kristijan Eriksen probija bunker Tventea - 1:0!

34. minut - GOOOOOOOOOOL! Kao što osmo rekli, Lacio je daleko bolji rival u Hamburug, a sada je to naplatio drugim golom u mreži Bušana. Fisao Dele-Baširu je strelac - 0:2!

31. minut - Iako Lacio vodi protiv Dinamo Kijeva, "orlovi" imaju terensku inicijativu u Hamburgu. 

26. minut - Muči se Mančester junajted opasno protiv Tventea, Holanđani su imali najbolju šansu u dosadašnjem delu meča preko Sama Lamersa. 

22. minut - Najmanje uzbuđenja navijači su videli u Briselu gde Anderleht i Ferencvaroš "opipavaju snagu" rivala. 

Informer

 

18. minut - GOOOOOOOOOOOOOL! Šok na Azurnoj obali... Real Sosijedad vodi protiv Nice, a "džoker" velikana iz Baskije Ander Barenečea je strelac - 0:1!

16. minut - Ništa se u "Ludoj šumi" ne pitaju fudbaleri praške Slavije. Totalna inicijativa Ludogoreca od prvog minuta, ali bugarski šampiona za sada ne uspeva da naplati bolju igru.

12. minut - U momentima dok je Lacio dolazio do prednosti propustili smo veliku šansu koju je PAOK imao na gostovanju Galatasaraju. Andrija Živković je predvodio kontru, pokušao je sam da je završi sa boka, ali je njegov udarac Gunok zaustavio, ostaje 0:0. 

8. minut - Malo je falilo da Hofenhajm povede u Danskoj, Tom Bišof je pokupio odbijenu loptu i gađao ka golu Midtjilanda, ali njegov udarac odlazi pored stative. 

5. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Evo ga prvi gol večeras, Lacio vodi protiv Dinamo Kijev na "Folksparenu" u Hamburgu! Bulaje Dia se najbolje snašao u gužvi na ivici kaznenog prostora i preciznim udarcem matirao Bušana za 0:1!

4. minut - Mirno je na stadionima širom Evrope, očekivano, najviše inicijative na startu meča ima Mančester junajted koji na svom "Old Trafordu" igra protiv Tventea. 

1. minut - Utakmice počinju! 

Pre mečeva

20:45 - Čast da otvore novu sezonu u Ligi Evrope dobili su fudbaleri AZ Alkmara koji su na svom terenu savladali Elfsborg sa 3:2, odnosno, nedavni rival Crvene zvezde - Bode/Glimt, koji je na severu Norveške režirao veliko iznenađenje i nadigrao Porto sa 3:2.

Informer

20:33 - Najviše vatre večeras se, pored duela u Istanbulu, očekuje na meču Nice i Real Sosijedada. Radi se o dva kluba koja su u prošlosti redovno učestvovali u Ligi šampiona, ali ove godine moraju da se zadovolje Ligom Evrope. 

Trener Nice - Frank Hajse, odlučio se za sledeći tim: Bulka - Ndajišimije, Bombito, Dante - Klaus, Rozario, Loše, Bard - Bounani, Mukoko i Gusan. 

Sa druge strane, Imanol Alguačil na teren je poslao: Remira, Odriozolu, Marina, Zubeldiju, Pašeka, Munjoza, Mendeza, Zubimendija, Marina, Ojarzabala i Barenećeu. 

20:20 - Budući da se Eriku ten Hagu već mesecima "drma" klupa na "Old Trafordu", Holanđanin se odlučio da večeras na megdan Tventeu izvede najjači sastav: Onana - Mazraui, Megvajer, Martinez, Dalo - Ugarte, Eriksen - Dialo, Rašford, Fernandeš - Zirze. 

20:13 - Još jedan srpski reprezentativac nastupaće večeras u Ligi Evrope. Andrija Živković sa kapitenskom trakom oko ruke predvodi svoj PAOK na gostovanju Galatasaraju u Istanbulu. 

Informer

 

20:09 - Anderleht u Briselu dočekuje mađarski Ferencvaroš, a odbranu belgijskog velikana večeras predvodi reprezentativac Srbije - Jan Karlo Simić. Uz njega tu su još: Kosemans, Sardela, Zanka, Ndiaje, Edoci, Dendonker, Strojkens, Feršaeren, Amuzu i Dolberg. Sa druge strane, nekadašanji napadač Partizana - Mateus Saldanja, nalazi se na klupi Fradija, baš kao i bivši golgeter Crvene zvezde - Aleksandar Pešić. 

20:05 - Dobro došli na lajv prenos utakmica prvog kola Lige Evrope. Danas na programu imamo devet mečeva, od kojih ćemo sedam pratiti u našem blogu. Sastaju se Anderleht i Ferecvaroš, Dinamo Kijev i Lacio, Galatasaraj i PAOK, Ludogorec i praška Slavia, Mančester junajted i Tvente, Midtjiland i Hofenhajm, odnosno - Nica i Real Sosijedad.