25.09.2024.

22:36

Foto: Starsportphoto

Sport

Vreme je za penziju! Srpski as i legenda Partizana objavio da se povlači sa terena!

Posle 20 godina profesionalnog baratanja s loptom došlo je vreme za penziju. Proslavljeni srpski as, koji se afirmisao u Partizanu, zvanično je putem svog Instagram naloga objavio da se povlači sa terena i da "kači kopačke o klin".

Rođeni Zrenjaninac je tokom karijere nosio još i dres Mladosti Lukićevo, Budućnosti iz Banatskog Dvora, Banata, Mančester junajteda, nemačkog Kelna, ruskog CSKA, kineskog Taidžu Juande, kazahstanskog Tobola i grčke Lamije.

Za crno-bele je u dva mandata odigrao ukupno 137 utakmica, dao 42 gola, uz 25 asistencija i pet osvojenih trofeja. Ipak, najviše uspeha imao je u Moskvi, gde je za "armejce" igrao sedam sezona, a upisao je 241 nastup, 47 pogodaka, 41 asistenciju i podigao šest pehara.

Sjajni krilni ofanzivac je za srpsku reprezentaciju debitovao u septembru 2007. godine, kada je selektor bio Havijer Klemente, a od tada do 2016. je dres sa državnim grbom nosio 76 puta i dao 11 golova.

Informer

 

"Nažalost, svemu dobrom jednog dana dođe kraj. Nadao sam da ovaj trenutak nikada neće doći, ali sada sam siguran da je sada vreme da završim igračku karijeru. Kao klinac sam sanjao da zaigram za Partizan, Srbiju i Mančester junajted, i imao sam sreću da snove ostvarim u 21. godini", napisao je Tošić.

Popularni Bambi je direktno iz Humske, u januaru 2009, ostvario transfer na "Old Traford" težak sedam miliona evra. Tada je na klupi još sedeo slavni ser Aleks Ferguson, a naš as je za prvi tim "crvenih đavola" odigrao samo pet mečeva.

Informer

 

"Od Banata i Partizana do Mančester junajteda i CSKA Moskve. Povratak u Partizan, potom Taidžu Juanda, Tobol i za kraj PAS Lamija. Mnogo trofeja, pobeda, uspona i padova, ali ljubav je uvek bila tu. Hvala mojoj porodici, koja je učinila mogućim ovo putovanje. Hvala trenerima, saigračima, svima koji su bili uz mene ovih 20 godina. Posebno sam ponosan na deset godina igranja za svoju zemlju Srbiju. Uvek sam sa posebnom željom nastupao za reprezentaciju. Na kraju, veliko hvala navijačima klubova gde sam nastupao, uvek sam osećao iskrenu podrsku. Izlazim iz kopački, ali fudbal i dalje ostaje moja najveća ljubav i strast. Vidimo se u nekoj drugoj ulozi. Vaš Bambi", poručio je Zoran Tošić.