25.09.2024.

22:55

Foto: EPA Images

Sport

Zanimljiva ova Liga Evrope! Tvente šokirao Junajted, Simić bolji od Saldanje

Posle Lige šampiona, došao je red i na Ligu Evrope. Ako je suditi po premijeri, promenjen sistem takmičenja doneće nam i veoma zanimljiv fudbal, ali i neke iznenađujuće rezultate.

Tako je već na startu usledio blagi šok, gde drugo, nego na "Old Trafordu". Nastavlja Mančester junajted da muči i razočarava svoje navijače, a ovog puta nije uspeo da savlada Tvente (1:1).

Poveli su "crveni đavoli" preko Kristijena Eriksena u 35. minutu, a potom imali još nekoliko odličnih prilika da povećaju prednost. Činilo se da sve drže u svojim rukama i kontrolišu meč, ali onda je Sem Lamers iskoristio grešku iskusnog Danca i doneo Holanđanima zlata vredan bod.

Fudbaleri Anderlehta su kod kuće slomili otpor Ferencvaroša (2:1), a odličan u odbrani domaće ekipe svih 90 minuta bio je srpski reprezentativac Jan Karlo Simić. S druge strane, doskorašnji napadač Partizana, Mateus Saldanja, dobio je šansu u mađarskom timu od 71. minuta, ali nije mogao ništa da promeni.

Informer

 

Možda je kijevski Dinamo deklasirao beogradske crno-bele u kvalifikacijama, ali je večeras dobio ozbiljan šamar od Lacija na stadionu u Hamburgu, gde su Ukrajinci nominalno domaćini. Rimljani su slavili sa 3:0, a sve je bilo rešeno več u prvom poluvremenu, kada je mrežu dva puta zatresao Dija, dok se u strelce upisao i Dele-Baširu.

Galatasaraj je u Istanbulu savladao PAOK našeg Andrije Živkovića (3:1), praška Slavija je slavila u Bugarskoj protiv Ludogoreca (2:0), dok su bodove podelili Midtjiland i Hofenhajm (1:1), kao i Nica i Sosijedad (1:1).

Informer

 

Ranije danas odigrane su dve utakmice - AZ Alkmar je kod kuće pobedio Elfsborg sa 3:2, dok je istim rezultatom Bode Glimt savladao Porto.

Sutra su na programu preostali dueli, a sastaju se:

Fenerbahče - Rojal Union 18.45

Malme - Glazgov Rendžers 18.45

Ajaks - Bešiktaš 21.00

Roma - Atletik Bilbao 21.00

Braga - Makabi Tel Aviv 21.00

Ajntraht - Viktorija Plzenj 21.00

Steaua - RFS 21.00

Lion - Olimpijakos 21.00

Totenhem - Karabag 21.00