26.09.2024.

11:25

Foto: profimedia

Sport

Smrdeo na alkohol, nije mogao da hoda! Golman mrtav pijan završio iza rešetaka

Legendarni Nemac bio je mrtva pijan, nije mogao da odradi test na alkohol, pa su mu na kraju vadili krv, pa je završio iza rešetaka. 

Šta se desilo? Leman se očigledno baš opustio, pa će to sad morati da plati. Na sreću nikoga nije povredio, iako je uhvaćen kako vozi u pijanom stanju u pola dva ujutru u Minhenu. Policija je kako je navela kod njega primetila "jasan miris alkohola i nesiguran hod", a tužiteljka Julijana Groc mu to nije oprostila. Kako smo već pomenuli, Leman je bio toliko pijan da alkotest nije uspeo ni da odradi. Zbog toga su mu izvadili krv, pa onda uzeli vozačku dozvolu, jer je pao na testu. Odveden je u policijsku stanicu na dalja ispitivanja. 

"Gospodin Leman je bio podvrgnut policijskoj kontroli oko 1:30 ujutro zbog njegovog neobičnog ponašanja u vožnji u automobilu u središnjem delu Minhena. Policija je primetila jasan miris alkohola i nesigurno ponašanje. Test na alkohol u dahu nije dao upotrebljive rezultate, nakon čega je naređena analiza krvi i oduzeta je vozačka dozvola",  piše u saopštenju policije.

Informer

Neće se dobro provesti bivši golman Šalkea, Borusije Dortmund i Arsenala na suđenju. Ovo mu nije put da krši zakon u saobraćaju. Do sada je bio osuđen za korišćenje mobilnog telefona tokom vožnje i zbog zlostavljanja i vređanja drugih lica u saobraćaju. Prošle godine hteo je da vidi jezero Stamberg sa terase svoje zgrade pa je komšiji pored tog jezera južno od Minhena motornom testerom prerezao krov garaže. Platio je odštetu od 420.000 evra.

Jens Leman je imao izuzetnu karijeru igrajući za neke od najvećih evropskih klubova. Počeo je u Šalkeu, a zatim branio za Milan, Borusiju Dortmund, Arsenal i Štutgart. Bio je šampion Italije (Milan), Nemačke (Dortmund) i Engleske (Arsenal) i osvajač Kupa UEFA (Šalke). Dres reprezentacije Nemačke oblačio je 61 put i bio vicešampion sveta na Mundijalu 2002. godine.