26.09.2024.

18:49

Foto: EPA

Sport

Ozbiljna kriza potresa Dinamo! "Modri" hitno reagovali i angažovali novog trenera!

Sedam dana prošlo je od istorijskog debakla zagrebačkog Dinama u Ligi šampiona. "Modri" su na gostovanju Bajernu poraženi sa 9:2, a ceh katastrofalnog rezultata platio je trener - Sergej Jakirović. Bio je to samo poslednju u niz grehova hrvatskog stručnjaka te na "Maksimiru" nisu dugo razmišljali već mu je jutro nakon povratka iz Nemačke uručen otkaz. 

Dinamo je samo nekoliko dana kasnije pretrpeo još jedan težak poraz pošto ih je Slaven Belupo savladao sa 4:1. Morali su na "Maksimiru" hitno da reaguju i angažuju novog trenera, a nakon dugog premišljanja odluka je pala na Nenada Bjelicu. 

Bjelica je u prvom mandatu na klupi Dinama pravio sjajne rezultate i stekao dobru međunarodnu reputaciju. Usledila je kratka epizoda na klupi Trabzona, potom i šarenoliki uspesi sa Union Berlinom, a na kraju je predvodio i velikog rivala "modrih" - Osijek. 

Informer

 

Razmatrali su u Dinamu potencijalne naslednike Jakirovića, pominjao se i Fabio Kanavaro, ali je izbor pao na provereno rešenje. Bjelica poznaje način radana "Maksimiru", cene ga navijači i njegov dolazak logično je rešenje tokom velike krize. 

Nakon sedam kola u hrvatskom prvenstvu Dinamo je treći na tabeli sa četiri boda manje u odnosu na Rijeku i Hajduk. "Modri" su vezali tri poraza (Hajduk, Bajern i Slaven Belupo), te će Bjelica imati težak zadatak da tim vrati na pobednički kolosek već ovog vikenda protiv gradskog rivala - Lokomotive.