26.09.2024.

22:55

Foto: EPAIMAGES

Sport

Epilog rasističkog skandala! Navijač koji je vređao Vinisijusa ide na robiju!

Prolazio je Vinisijus Žunior kroz težak period života prošle sezone budući da je na gotovo svakom gostovanju u okviru španske Primere trpeo rasističke uvrede. Pričao je as Real Madrida o tome i na konferencijama za medije, jednom prilikom je čak i zaplakao zbog čega su brojni klubovi krenuli u potragu za vinovnicima među navijačima. 

Prva je reagovala Majorka, a čitav rasistički skandal danas je dobio epilog. Navijač španskog kluba osuđen je na godinu dana zatvora, prenosi Real Madridu. U zvaničnom saopštenju "kraljevskog kluba", navodi se da je isti prestupnik vređao i tadašnjeg napadača Viljareala - Samuela Čukvuezea. 

Rasistički pokliči na račun 24-godišnjeg Brazilca čuli su se 5. februara 2023. Vinovniku je određena i zabrana dolaska na stadione širom Španije u naredne tri godine.

Informer

 

Real dodaje da je pre skoro šest meseci - 13. aprila, na istom stadionu jedan maloletnik rasistički vređao Oreljana Čuamenija. Ipak, klub nije želeo da ga sudski goni nakon što se dečak pokajao i uputio izvinjenje, ali će kao kaznu morati da učestvuje u društveno korisnom radu. Uz to, prestupnik je dobio i godinu dana zabrana na fudbalske stadione.