27.09.2024.

06:40

Foto: EPA Images

Sport

Zavoleo Francusku i sada plaća da bi igrao u četvrtoj ligi! Kerol jasan: Svaka utakmica za Bordo me košta!

Kada je pre nekoliko dana stigla vest da Endi Kerol karijeru nastavlja u četvrtoj ligi Francuske usledio je - šok. Nekadašnji reprezentativac Engleske rešio je da se ne vrati na Ostrvo već da ostane sa druge strane La Manša, a budući da je zašao u pozne igračke godine rešio je da se posveti uživanju i ode u amaterski rang takmičenja. 

Iako nastupa za amatere, Endi Kerol brani boje francuskog velikana - Bordoa, koji je letos bankrotirao i morao da odustane od takmičenja u Ligi 2. Dolazak snažnog golgetera privukao je pažnju medija, a u razgovoru za "Radio Monte Carlo", Endi Kerol objašnjava zašto je prihvatio poziv Žirondinaca. 

- Ovo je sjajan projekat! Nažalost, klub je pao u nekoliko divizija niže, ali je Bordo još uvek veliki klub i pokušaćemo da ga vratimo gde pripada. Prilagodio sam se životu u Francuskoj, posebno u Amijenu, zaista volim što sam ovde - rekao je Endi Kerol. 

Svojevremeno je snažni golgeter postao rekordna kupovina Liverpula. "Redsi" su ga za angažovali za nešto više od 40.000.000 evra, ali se na "Enfildu" nije proslavio. Nažalost, njegova karijera krenula je u kontra smeru od očekivanog, no, ljubav prema fudbalu još uvek ga tera da trenira i igra.

Informer

Endi Kerol iz perioda dok je igrao za Liverpul

- Da budem potpuno iskren, to što igram za Bordo me košta novca, ali me čini srećnim. Na kraju, nije važno na kom nivou igram, novac nikada nije odlučivao u mojoj karijeri. Borimo se za nešto, tim je sjajan, trener i stručni štab takođe, nadam se da ćemo napredovati u naredne dve godine - dodao je legendarni Englez. 

Era Endi Kerola u Bordu počela je na pravi način pošto je na svom debiju postigao dva gola za "žirondince".