27.09.2024.

06:20

Foto: Starsportphoto©

Sport

Na današnji dan: Egzodus srpskih klubova u Evropi! Svi ispali jedno veče... (VIDEO)

Prolazi srpski fudbal kroz težak period budući da su se na slaba izdanja reprezentacije nadovezali neuspesi klubova na međunarodnoj sceni. Tokom poslednjih godinu dana samo su Crvena zvezda i kragujevački Radnički donosili bodove Superligi pobedama u kvalifikacijama za Ligu šampiona, odnosno, Ligu konferencija, a sve to dovelo je do pada koeficijenta domaćeg takmičenja.

Briga među navijačima je opravdana, ali još uvek srpski klubovi beleže bolje rezultate nego 2001. godine kada su doživeli - brodolom. I to svi istog dana, baš 27. septembra... Obilić, Partizan i Crvena zvezda eliminisani su u kvalifikacija za Kup UEFA. 

"Vitezovi" su iz Kopenhagena doneli dva gola zaostatka, ali su u Beogradu uspeli da odigraju "samo" - 2:2. Dobra partija Vujoševića nije bila dovoljna za pobedu protiv danskog predstavnika pošto je namere Obilića osujetio Fernandez. 

Ništa bolje nije se provela ni Crvena zvezda iako je velikan iz Ljutice Bogdana iz prvog meča doneo nešto bolji rezultat. Crveno-beli su poraženi u Kijevu sa 3:2, a onda je solidno popunjena "Marakana" 27. septembra dočekala Ukrajince. Ipak, nakon 90 minuta fudbala mreže su mirovale. 

Završni udarac za srpski fudbal zadao je Partizanu bečki Rapid. Crno-beli su put Austrije odneli gol prednosti (1:0 u prvom meču), ali je četa Ljubiše Tumbakovića doživela brodolom. Prednost domaćinu doneli su Vagner i Valner, dok je jednom strelac bio Taumenta. Utešni gol za Partizan postigao je Vagner pošto je uspeo da zatrese i sopstvenu mrežu.