26.09.2024.

23:10

Foto: Tanjug/AP Photo

Sport

Liga Evrope: Bruma šokirao Lazetića, Marković do velikog boda u Frankfurtu!

Imali su fudbaleri Makabija iz Tel Aviva veliki trijumf u rukama, bili su nadomak iznenađenja u Portugalu, ali su u samom finišu sve prosuli. Tim koji sa klupe predvodi srpski stručnjak Žarko Lazetić poražen je od Brage sa 2:1, iako je od 30. minuta vodio golom Ošera Davide iz jedanaesterca.

Međutim, Bruma se pobrinuo za potpuni preokret, pošto je golmana gostiju savladao u 88. i 95. minutu iz penala. Izraelcima nije mnogo pomogao ni nekadašnji štoper TSC-a i Crvene zvezde, Nemanja Stojić, koji je odigrao ceo meč.

S druge strane, radovao se naš nekadašnji reprezentativac Nemanja Matić, čiji je Lion kod kuće savladao Olimpijakos sa 2:0, golovima Čerkija i Benrahme. Iskusni vezista zamenjen je u 67. minutu, kada je mesto na terenu ustupio Tesmanu.

Veliki bod osvojila je Viktorija Plzenj na gostovanju u Frankfurtu (3:3) i to golovima u samom finišu. Poslednjom linijom češkog tima rukovodio je Svetozar Marković, doskorašnji kapiten Partizana, a iako su gosti do 86. minuta gubili od Ajntrahta sa 3:1, uspeli su preko Adua i Jemelke da stignu do zlata vrednog remija.

Informer

Sveta Marković na meču u Frankfurtu

Na iznenađenje mnogih, Ajaks je deklasirao Bešiktaš na "Johan Krojf areni" sa čak 4:0. Iako se tim iz Istanbula ozbiljno pojačao tokom leta, doživeo je brodolom u Amsterdamu, a strelci za "kopljanike" bili su Fic-Džim, Godts dva puta i Tejlor.

Na "Olimpiku" je Roma protiv Atletik Bilbaa vodila od 32. minuta pogotkom Dovbika, ali je srpskog golmana Mileta Svilara u samom finišu savladao Paredes i tako Baskijcima obezbedio bod.

Na kraju, Steaua je rutinski slomila otpor letonskog RFS-a (4:1), dok je početak utakmice između Totenhema i Karabaga u Londonu kasnio zbog ogromne gužve u saobraćaju, a na kraju su slavili "pevci" sa 3:0 i pored igrača manje od osmog minuta, kada je isključen Dragušin.

Informer

Nemanja Matić uspešniji od Olimpijakosa

Ranije danas su odigrani mečevi Fenerbahče - Rojal Union (2:1) i Malme - Glazgov Rendžers (0:2).

Takmičenje u Ligi Evrope nastavlja se 3. oktobra, a u 2. kolu sastaće se:

Ferencvaroš - Totenhem

Hofenhajm - Dinamo Kijev

Lacio - Nica

Makabi Tel Aviv - Midtjiland

Olimpijakos - Braga

Karabag - Malme

Sosijedad - Anderleht

RFS - Galatasaraj

Slavija Prag - Ajaks

Atletik Bilbao - AZ Alkmar

Bešiktaš - Ajntraht

Elfsborg - Roma

PAOK - Steaua

Porto - Mančester junajted

Glazgov Rendžers - Lion

Rojal Union - Bode Glimt

Tvente - Fenerbahče

Viktorija Plzenj - Ludogorec