27.09.2024.

08:05

Foto: Starsportphoto

Sport

Da li su ratne sekire zakopane? Srđan Jovanović sudi Zvezdi posle 17 meseci!

Jovanović je poslednji put delio pravdu crveno-belima 22. aprila 2023. godine, kada je Zvezda pobedila TSC sa 4:1. Taj meč ostao je upamćen po dosuđenom penalu za TSC, nakon kojeg je ekipa iz Bačke Topole povela golom Ifeta Đakovca, dok su crveno-beli preokrenuli u drugom poluvremenu, zahvaljujući het-triku Bukarija i jednom golu Kange.

Zvezda je dugo imala zategnute odnose sa Jovanovićem, što je kulminiralo kada je trebalo da sudi 171. večiti derbi. Crveno-beli su tada žestoko reagovali i pretili bojkotom utakmice, dok je derbi na kraju odložen zbog nemilih događaja na Kosovu i Metohiji, a u novom terminu derbija bio je delegiran drugi sudija.

Informer

Srđan Jovanović

Ova odluka da Srđan Jovanović ponovo sudi Crvenoj zvezdi može se posmatrati kao potencijalni znak smirivanja odnosa između kluba i arbitra. Da li su ratne sekire konačno zakopane, ostaje da vidimo nakon večerašnjeg meča.

Očekuje se uzbudljiva utakmica, a sve oči će biti uprte ne samo u igrače na terenu, već i u sudijske odluke Srđana Jovanovića, koje su u prošlosti izazivale dosta tenzija.