27.09.2024.

09:21

Foto: Starsportphoto

Sport

Udarna vest u srpskom fudbalu! FSS propisao drakonske kazne zbog nameštaljke!

Ovaj slučaj izazvao je veliku pažnju, posebno zbog činjenice da je prvi put u srpskom fudbalu jedan igrač odlučio da prijavi pokušaj nameštanja, delujući kao uzbunjivač.

Izveštaj sa preporukama dostavljen je Disciplinskoj komisiji FSS, koja će doneti konačnu odluku u skladu sa važećim propisima. Insistira se na strogoj primeni zakona, a rukovodstvo Saveza čvrsto stoji na stanovištu da integritet takmičenja mora biti zaštićen po svaku cenu.

Informer

FSS

Ovaj slučaj predstavlja prekretnicu za srpski fudbal, jer je borba protiv nameštanja utakmica postavljena kao prioritet, a oštre kazne bi trebalo da pošalju jasnu poruku svim učesnicima u fudbalskom sistemu. FSS je spreman da najoštrije sankcioniše one koji su prekršili pravila i ugrozili regularnost takmičenja.

Očekuje se da će kazne, koje su u pripremi, biti signal da kompromisi u vezi sa sportskim integritetom neće biti tolerisani u budućnosti, a igrački uzbunjivač postaje ključna figura u ovom procesu, podstičući sve aktere u fudbalu da prijavljuju neregularnosti.