27.09.2024.

10:12

Foto: Starsportphoto©

Sport

Fonseka otpisao Jovića! Loftus Čik ili Rejnders će menjati Moratu, Luka neće!

Paulo Fonseka, strateg "rosonera", jasno je stavio do znanja da u njegovim planovima za predstojeći meč protiv Lečea na San Siru nema mesta za Jovića, koji je ove sezone na terenu proveo svega 65 minuta.

Jović je do sada sakupio 60 minuta u prvom kolu Serije A protiv Torina i još pet minuta u drugoj rundi protiv Parme, nakon čega je zadobio blažu povredu. Međutim, umesto da dobije novu priliku, posebno nakon što je klub doveo novog napadača, Jović je ostao u senci, bez šanse da ponovo kroči na teren.

Informer

Luka Jović

Tokom konferencije za medije, Fonseka je otkrio da Morata ima problema zbog povrede koju je zadobio na treningu, ali je naglasio da to ne znači da će Jović dobiti priliku u startnoj postavi.

- Morata je pod znakom pitanja, ali to ne znači da ćemo ga menjati Jovićem. Srpski napadač nema iste karakteristike kao Morata, koji igra u specifičnoj ulozi, ne kao klasični napadač, već kao spona između sredine terena i napada - rekao je Fonseka, nagoveštavajući da bi igrači poput Loftus Čika ili Rejndersa mogli preuzeti tu ulogu.

Fonseka je takođe dodao da ne planira velike promene u timu nakon meča sa Interom i da mu je u ovom trenutku prioritet stabilizacija ekipe i postizanje kontinuiteta.

- Ovaj tim još uvek nije ono što bih želeo da bude. Kada dođemo do tog nivoa, lakše će biti menjati i rotirati igrače, ali sada moramo da ostanemo dosledni - zaključio je Fonseka.

Luka Jović će, čini se, još neko vreme morati da čeka svoju priliku, dok Fonseka traži način da ekipu dovede do željene forme.