27.09.2024.

13:48

Foto: printscreen Twitter

Sport

(VIDEO) Navijač gađao sudiju flašom! Klubu preti drakonska kazna, a okrivljenom doživotna zabrana!

Naime, nakon poslednjeg sudijskog zvižduka, došlo je do neprijatne situacije kada je jedan od navijača sa tribina bacio flašu na glavnog arbitra Aleksandra Kintera Gonzalesa, pogodivši ga u glavu.

Povreda nije dovela do ozbiljnijih posledica, te je Gonzalez ostao pribran i pokazao prstom na osobu odgovornu za napad. Obezbeđenje je vrlo brzo reagovalo i problematičnog navijača izbacilo sa tribina.

Pogledajte u video snimku ispod kako je izgledala čitava situacija:

Posle utakmice, povređeni sudija detaljno je opisao incident, istakavši da je njegovo zdravstveno stanje u redu.

- Kada se meč završio bili smo na ulazu u tunel ka svlačionicama, i tada je plastična flaša srednje veličine napunjena do kraja, bačena prema meni. Gađao me je navijač u majici lokalnog kluba, koji je stajao iznad tunela. Zatražio sam identifikaciju osobe od snaga bezbednosti, oni su mi odmah izašli u susret i rekli mi podatke krivca. Po ulasku u svlačionicu, pregledala me lekarska služba, i rekli su da nema vidljivih povreda i posledica - poručio je Aleksandar.

Odmah potom, na konferenciji za medije, napad na glavnog arbitra prokomentarisao je i trener Espanjola, Manolo Gonzales Alvarez.

Nisam mogao da vidim šta se desilo. Bio sam uznemiren i otišao sam u svlačionicu da ne naletem na bilo koga. Ne želim ništa da pričam ili govorim. Nadam se da će Gonzales biti dobro i da neće zatvoriti stadion - kratak je bio Gonzales.

Espanjol je saopštio da klub "osuđuje svaki čin nasilja", i da su rukovodioci sarađivali nakon onoga što se dogodilo, kako bi se uhapsio navijač i predao lokalnoj policiji.

Pomenuti incident mogao bi da dovede do ozbiljnih posledica za Espanjol, jer španski mediji spekulišu da klub čeka jedna od najstrožih kazni u istoriji španske Primere.

Osim toga, navijaču koji je izazvao incident preti doživotna zabrana dolaska na fudbalske utakmice, a protiv njega bi mogla biti podneta i krivična prijava.