27.09.2024.

12:45

Foto: profimedia

Sport

Barselona bez navijača u Beogradu! Zbog nacističkog ispada neće imati podršku protiv Zvezde!

Transparent sa natpisom "Flick heil", očigledna asocijacija na nacistički pozdrav iz vremena Adolfa Hitlera, izazvao je oštre reakcije i doveo do brzih sankcija.

UEFA je odlučila da kazni Barselonu novčanom kaznom od 10.000 evra, ali i da zabrani prodaju ulaznica za naredni gostujući meč. To znači da Barselona neće imati podršku svojih navijača na gostovanju Crvenoj zvezdi u Beogradu, 6. novembra, u okviru evropskih takmičenja.

Iako nije potvrđeno ko je odgovoran za incident, sumnja se da bi mogao biti povezan sa manjinskom desničarskom grupom navijača Barselone, koja je već ranije imala probleme zbog sličnih ispada. Prošle godine, štab ove grupe bio je pod istragom policije, koja je tom prilikom zaplenila nacističke suvenire i oružje, a 12 članova grupe je uhapšeno pod optužbama za trgovinu drogom, iznude i ubistva.

Ovaj incident bacio je senku na fudbalski spektakl između Barselone i Crvene zvezde, dok UEFA nastavlja da se bori protiv svih oblika rasizma i ekstremizma na stadionima širom Evrope.