27.09.2024.

16:10

Foto: Starsportphoto

Sport

Domaćinstvo - velika privilegija, ali i obaveza! Lazetić za Informer: Bićemo dostojni Evropskog prvenstva!

Unija evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) potvrdila je ranije u toku dana da će Srbija i Albanija zajedničkim snagama organizovati Evropsko prvenstvo za fudbalere do 21 godine. Rok za kandidaturu je nedavno istakao, a s obzirom da su se reprezentacije Belgije i Turske povukle iz ove elitne trke, sve ukazuje na to da će dve susedne zemlje ortački organizovati takmičenje 2027. godine. 

Direktor mlađih selekcija reprezentacije Srbije, Nikola Lazetić u razgovoru za naš portal poručio je, da je veoma zadovoljan zbog privilegije domaćina, te da će naša nacija opravdati očekivanja krovne fudbalske organizacije.

- Veoma sam zadovoljan i zahvalan pre svega državi, koja nam je omogućila da se sa U21 konačno domognemo Evropskog prvenstva. To je velika privilegija, ali i obaveza. Imamo mnogo novih stadiona i terena, i bićemo sugurno dostojni tog elitnog takmičenja - započeo je Lazetić razgovor za Informer.

Informer

Dika Stojanović i Nikola Lazetić

Nekadašnji fudbaler i reprezentativac naše države najavio je značajne promene u sportskom sektoru, s ciljem unapređenja selekcija.

- Potrudićemo se, da se maksimalno pripremimo i da na sportskom planu budemo dostojni takmičenja, kakvo je Evropsko prvenstvo. Pripremamo mnogo promena i unapređenja u celom sportskom sektoru - od sistema takmičenja do same organizacije unutar sportskog dela, kako bi ispratili zahteve i unapredili naše selekcije - istakao je Lazetić.

Prokomentarisao je direktor mlađih kategorija našeg nacionalnog tima i novine u elitnom evropskom takmičenju.

- Napominjem da je sada UEFA smanjila broj ekipa koje odlaze ma EP, pa tako sada i selekcije U17 i U19 više neće imati 16 učesnika, već će samo sedam najboljih ekipa odlaziti elitno takmičenje, dok će osma biti domaćin - podvukao je Lazetić.

Konačna odluka o domaćinstvu biće doneta 16. decembra, na sastanku Izvršnog komiteta UEFA, ali sve ukazuje na to da će Beograd i Tirana dobiti priliku da organizuju šampionat za 16 reprezentacija.