27.09.2024.

20:21

Foto: Starsportphoto

Sport

Neće još u penziju! Nekadašnji kapiten Partizana otišao na Kipar

Maštali su navijači Partizana poslednjih godina da bi nekadašnji kapiten mogao da se vrati u Humsku i tu završi profesionalnu karijeru, ali od toga očigledno neće biti ništa!

Iskusni napadač je pronašao novi angažman i to na Kipru, posle sezone koju je proveo u Olimpijakosu. On je za klub iz Pireja odigrao 34 utakmice, dao osam golova, upisao četiri asistencije i osvojio trofej Lige konferencija, ali saradnja ipak nije nastavljena. Zbog toga je popularni Joveta bio slobodan u izboru nove sredine, a na kraju nije otišao daleko od Grčke, samo do Rajskog ostrva.

Sjajni ofanzivac obući će zeleno-beli dres, a svlačionicu će deliti sa srpskim vezistom i nekadašnjim članom Crvene zvezde, Veljkom Simićem, kao i saigračem iz državnog tima, Novicom Erakovićem.

Inače, bivši as Fiorentine, Mančester sitija, Intera, Sevilje, Monaka i Herte je tokom letnje pauze trenirao u rodnom gradu, sa ekipom podgoričke Budućnosti. Igrao je za "sokolove" u Ligi nacija, a selektor Robert Prosinečki uvrstio ga je i na spisak za predstojeće duele sa Turskom i Velskom u oktobru.

Informer

 

Podsetimo, Jovetić je sa 14 godina stigao u Partizan iz matične Mladosti, a za prvi tim debitovao je samo dve godine kasnije. Upisao je 53 nastupa za crno-bele, postigao 17 pogodaka, uz deset asistencija i osvojenu "duplu krunu" u sezoni 2007/08. Bio je jedan od najmlađih kapitena u istoriji kluba iz Humske, a i dalje je ljubimac "grobara".