27.09.2024.

20:42

Foto: fcnn.ru

Sport

Sale Ilić slavio posle 49 dana! Bivši saigrač iz Partizana doneo tri boda

Konačno osmeh i na licu Saše Ilića. Fudbaleri Nižnjeg uspeli su da prekinu seriju loših rezultata, a za to je najzaslužniji bivši saigrač legendarnog kapitena Partizana - Ognjen Ožegović!

Posle tačno sedam nedelja, odnosno 49 dana, uspeli su "nebeskoplavi" da osvoje ceo plen u domaćem prvenstvu. Prethodno su slavili još 9. avgusta protiv Himija (1:0), kada je takođe nekadašnji napadač crno-belih bio strelac.

Ovog puta Ožegović je mrežu zatresao u 55. minutu, pošto je na prvoj stativi odlično reagovao na centaršut Valerija Carukjana. Bio je to njegov drugi pogodak ove sezone, ali zlata vredan.

Za tim iz Novgoroda ovo je treći trijumf u šampionatu. Ređali su se prethodno porazi od Krasnodara, Samare, Zenita, Ahmata i Lokomotive, uz remi sa Voronežom, tako da je alarm za uzbunu odavno bio upaljen. Čak se spekulisalo i o smeni Ilića, ali se posle ove pobede lakše diše.

Informer

Ognjen Ožegović

Tako je Nižnji sada pobegao iz opasne zone i skočio na 11. mesto na tabeli, ali nema sumnje da ga čeka žestoka borba za opstanak u elitnom društvu. Naredni ispit imaće 1. oktobra, kada će gostovati u Moskvi protiv CSKA, koji sa klupe predvodi još jedan srpski stručnjak Marko Nikolić.