28.09.2024.

11:52

Foto: Tanjug/AP

Sport

Solskjer se kaje zbog dovođenja Ronalda: Morali smo... Da je otišao u Mančester siti davao bi više golova nego Holand!

Potpunu fudbalsku afirmaciju Kristijano Ronaldo stekao je igrajući za Mančester junajted u svom prvom mandatu. Portugalac je briljirao pod trenerskom palicom Aleksa Fergusona, a u finišu svoje karijere rešio je da se vrati na "Old Traford". Ta odluka nije bila sjajna budući da je nakon samo godinu i po dana napustio Ostrvo... 

Ni Ronaldo, a ni Mančester nisu bili isti u drugom mandatu, a tadašnji trener "crvenih đavola" - Ole Gunar Solskjer, priznaje da je dovođenje reprezentativca Portugala bila velika greška. Ipak, Norvežanin odluku kluba opravdava činjenicom da bi Ronaldo, da nije stigao poziv sa "Old Traforda", završio u taboru gradskog rivala - Mančester sitija. 

Informer

 

- Ronaldo je jedan od najboljih fudbalera sveta u zadnjih 15 godina, igrao sam sa njim u Mančester junajtedu, on ima istoriju u ovom klubu. Kada je napustio Juventus nismo mogli da dozvolimo da ode u Mančester siti, da je otišao tamo davao bi više golova nego Erling Holand danas. Razgovarali smo, došao je, ali mislim da je pokvario dinamiku u svlačionici. Neki igrači su se osećali manje važno - rekao je Ole Gunar Solskjer. 

Ronaldo je u svom prvom mandatu šest godina branio boje Mančester Junajteda pre nego što je 2009. otišao put Real Madrida u, za to vreme, rekordnom transferu od 94.000.000 evra. U drugom mandatu se nije proslavio pošto je postigao svega 24 gola nakon čega je zaratio sa trenerom Erikom ten Hagom i ostao bez ugovora.