28.09.2024.

22:33

Foto: printscreen TV Arena sport

Sport

Da li je ovo najbizarniji penal u istoriji srpskog fudbala? Šta uradi Vošin štoper? (VIDEO)

Iako je prvo poluvreme proteklo bez golova i nekih većih akcija, drugi deo meča bio je prava poslastica za navijače obe ekipe.

Najpre je internacionalac Nigerije Dele u 52. minutu doveo "staru damu" u vođstvo, da bi izjednačenje Nišlijama samo pet minuta kasnije doneo Jamajčanin Trivante Stjuart.

Potom je, na početku drugog sata igre, došlo do jednog od najbizarnijih penala u istoriji domaćeg fudbala. Naime, golman Vojvodine Dragan Rosić izveo je gol-aut, a štoper Seid Korać je nespretno zaustavio loptu rukom unutar peterca, očigledno ne shvatajući da je lopta već u igri. Ovaj potez nije ostavio sudiji Pavlu Iliću drugu opciju osim da pokaže na belu tačku.

Pogledajte čitavu situaciju u video snimku ispod.

Vanja Ilić je iskoristio ovaj poklon penal i sigurno realizovao udarac sa bele tačke, čime je preokrenuo rezultat u korist Radničkog.

Međutim, u 87. minutu Marko Veličković je poravnao rezultat, a samo tri minuta kasnije Đorđe Crnomarković je doneo prednost Vojvodini od 3:2.

Ipak, da Nišlije ne ostanu praznih ruku, pobrinuo se Mburi Jamkam, koji je u petom minutu sudijske nadoknade postigao gol za konačnih 3:3.