29.09.2024.

09:53

Foto: printscreen instagram

Sport

Jezive scene iz Novog Pazara! Domaći navijači pozivali na ubistvo golmana Radničkog! (VIDEO)

Iako su domaći fudbaleri slavili pobedu od 2:0 golovima Uroša Đuranovića i Filipa Backulje, ceo događaj je pao u senku ozbiljnog incidenta koji je izbio neposredno nakon poslednjeg zvižduka sudije.

Glavna figura nemira bio je golman gostiju, Marko Milošević, koji je bio meta uvreda sa tribina tokom celog meča. Nakon završetka utakmice, jedan od navijača je fizički napao Miloševića, što je izazvalo njegovu reakciju – golman je predmet koji je dobio sa tribina pokupio i vratio u pravcu publike.

Ovaj potez dodatno je podstakao tenzije, a situacija je eskalirala kada je vezista Novog Pazara, Sead Islamović, stao u odbranu navijača i fizički nasrnuo na Miloševića.

Gužva na terenu je ubrzo prerasla u ozbiljan sukob, ali je srećom izbegnut veći fizički obračun zahvaljujući brzoj intervenciji ostalih igrača i službenih lica.

Ipak, ono što je dodatno uznemirilo javnost bili su skandalozni povici sa tribina: - Ubij, ubij, ubij cigana - koji su dodatno bacili senku na ceo događaj.

Iako je Novi Pazar zabeležio važnu pobedu i napunio tribine, što je retkost u srpskom fudbalu, ovaj skandal će sigurno ostaviti ozbiljne posledice i doneti sankcije klubu i akterima sukoba. Ovakvi incidenti narušavaju ugled sporta i ukazuju na ozbiljne probleme sa navijačkim nasiljem u Srbiji.