30.09.2024.

06:20

Foto: printscreen Youtube

Sport

Na današnji dan: Albanci eliminisali Partizan iz Kupa UEFA! Fljamurtari, Sokolj Kušta i jedan od najvećih poraza crno-belih! (VIDEO)

Iako su u Humskoj dominirali tokom većeg dela utakmice i stvorili brojne prilike, crno-beli nisu uspeli da postignu više od dva pogotka. Sudbonosni trenutak usledio je u 76. minutu susreta, kada je Kušta postigao gol, koji će ostati zapamćen kao jedan od istorijskih u klubu iz Valone.

Iako je Partizan važio za izrazitog favorita uoči ovog duela, potcenjivanje protivnika u prvom meču skupo ih je koštalo. Činjenica da je Đorđević postigao autogol u Albaniji samo je dodatno otežala situaciju za crno-bele. Trener Fahrudin Jusufi i napadač Milko Đurovski imali su nesuglasice, što je rezultiralo ranim izmenama i neujednačenim nastupom tima. 

Fljamurtari, iako slabije poznat široj fudbalskoj javnosti, bio je u zlatnoj eri, a uspeh protiv Partizana bio je samo nastavak sjajnih rezultata tog tima u Evropi. Godinu dana ranije pružili su dostojan otpor Barseloni, a kasnije su u istoj sezoni eliminisali nemački Aue pre nego što su ponovo naišli na Barselonu, kojoj su pružili izuzetno težak izazov, čak poveli u Španiji pre nego što su izgubili 4:2.

Partizan: Omerović, Klinčarski, Đorđević, Vermezović, Radanović, Katanec, Smajić Stevanović (Šćepović 81′), Vokri, Milko Đurovski (Bajović 35′), Vučićević.

Fljamurtari: Arapi, Petro Ruči (Memuši 65′), Čipi, Ilijadi, Taho, Kušta, Vasil Ruči (Ziu 55′), Ferko, Zijai, Bubeći, Đondeda.