29.09.2024.

20:11

Foto: Starsportphoto

Sport

Šou Mateusa Saldanje! Het-trik za pola sata u pobedi Ferencvaroša!

Promašio je Partizan u poslednjih godinu i kusur dana brojna pojačanja, ali je sa jednim pogodio. Mateus Saldanja je vrhunski napadač i, verovatno baš zbog toga, više nije deo crno-belog tima. U finišu prelaznog roka Ferencvaroš je od srpskog velikana kupio Brazilca za 4.000.000 evra i tako napravio potez decenije. 

Mađarski klub oborio je klupski rekord i, mora se priznati, za manje nego što Saldanja vredi, doveo vrhunskog napadača. Brazilac je na svom debiju u dresu Ferencvaroša bio dvostruki strelac, a danas je het-trikom kumovao u pobedi Fradija nad Puškaš Akademijom - 3:0! 

Ponovo je Saldanja meč počeo sa klupe, ali je pitanje koliko dugo će Barnabaš Varga imati prednost u odnosu na Brazilca. Bivši napadač Partizana šansu je dobio u 63. minutu kada je na semaforu bilo 0:0. Samo 120 sekundi kasnije Ferencvaroš je poveo, a Saldanja bio strelac vodećeg gola. 

Nastavio je Brazilac u istom ritmu do kraja meča, prvo je u 77. iskoristio grešku rivala i pogodio za 2:0, a u 82. je het-trik upotpunio efektinom golom - petom! Bio je to šesti gol za Mateusa Saldanju na četiri utakmice u dresu Ferencvaroša.