29.09.2024.

22:38

Foto: Tanjug/AP

Sport

Haos u Madridu! Navijači Atletika pobesneli i prekinuli derbi (VIDEO)

Klasna razlika u Madridu isklesala je jedno od najvećih fudbalskih rivalstava današnjice: Atletiko - simbol radničke klase, i Real - simbol aristokratije. Dovoljan je to preduslov da tenzije na relaciji dva kluba i navijača budu ogromne, a koliko mržnje ima videli smo večeras - na delu. Nakon što je "kraljevski klub" poveo nakon, mora se priznati, spornog slobodnog udarca, meč na stadionu "Sivitas Metropolitano" je prekinut! 

Eder Militao matirao je Jana Oblaka i doneo prednost Real Madridu, ali je meč odmah nakon gola prekinut. Nezadovoljni sudijskom odlukom navijači Atletika ubacivali su razne predmete na teren, na sve to nadovezale su se provokacije Tiba Kurtoe - usledio je haos! 

Glavni arbitar Ferer Buskets odmah je odlučio da povuče ekipe sa terena i pošalje ih u svlačionicu. Dijego Simeone i Koke otišli su ispod tribine gde su smeštene najvatrenije pristalice Atletiko Madrida, pokušali su da smire tenzije, ali boljitka nije bilo. Delovalo je, na momente, da su navijači "jorgandžija" oterali trenera i kapitena.