29.09.2024.

23:46

Foto: EPA Images

Sport

Ludnica u madridskom derbiju! Haos, prekid, pa šok za Real u nadoknadi (VIDEO)

Tako do ide u gradskom derbiju, kad se sastanu najveći rivali, ne može da prođe sve mirno. Ovog puta je 273. po redu "Madrilenjo" završen bez pobednika, ali uzbuđenja na "stadionu "Vanda Metropolitano" nije nedostajalo, naprotiv.

Posle žestoke borbe i 0:0 u prvom poluvremenu, usledila je ludnica u drugih 45 minuta. Prvo je u 64. minutu Eder Militao uspeo da savlada Jana Oblaka i donese vođstvo "kraljevskom klubu". Modrić je izveo prekid, Vinisijus centrirao sa leve strane, a Brazilac na drugoj strani prihvatio loptu na oko sedam-osam metara od gola i pocepao mrežu.

E, tek posle toga usledio je haos. Navijači Atletika bili su besni, pa su odlučili da se obračunaju sa nekadašnjim ljubimcem Tibom Kurtoom, koji se radovao pogotku svog sadašnjeg tima. Bivši golman "jorgandžija" nije bio miran, ironičnim osmehom je provocirao publiku, ali to svakako ne opravdava to što su ka Belgijancu poletele kovanice, upaljači, pa čak i kesa puna smeća.

Glavni arbitar Ferer Buskets tada je pozvao dvojicu trenera - Karla Anćelotija i Dijega Simeonea i saopštio im da će derbi biti prekinut. Ekipe su otišle u svlačionicu dok se strasti ne smire, a prekid je trajao oko 15 minuta. Čak je i popularni Čolo otišao do navijača, a za njim i Koke i Hoze Marija Himenez, kako bi ih zamolili da više to ne rade, jer može da dođe do pražnjenja tribina.

Na kraju je ipak odlučeno da se utakmica nastavi. Sve je mirisalo na pobedu Reala, ali Atletiko se nije predavao do poslednje sekunde, zbog čega je i nagrađen u dubokoj nadoknadi.

Igrao se 95. minut, kada je Galan poslao fenomenalan pas u dubinu ka Anhelu Korei, koji je pobegao upravo Militau i uspeo da prevari Kurtou. U prvi mah, pomoćni sudija je podigao zastavicu i signalizirao ofsajd, ali je reagovao VAR i utvrdio da je pogodak ipak regularan, za veliku radost domaćih navijača.