30.09.2024.

10:04

Foto: Foto: Shutterstock

Sport

Haos pred dolazak Zvezde! Policija u akciji, pohapšene vođe ultrasa Intera i Milana

Glavna vest na Apeninskom poluostrvu je hapšenje ultrasa, najvatrenijih navijača, Intera i Milana pod optužbama za kriminalne aktivnosti. 

Kako prenosi italijanska Gazeta uhapšeno je 19 huligana u opsežnoj akciji koja je izvedena u zoru, a u koju su zajednički izveli policija i finansijska garda. 

Informer

Hapšenja je naredio istražni sudija Domeniko Santoro i izvršena su u okviru istrage koju vodi Javno tužilaštvo u Milanu. Njih 16 je završilo u zatvor, dok je troje u kućnom pritvoru.

Italijanski su krenuli u brutalnu akciju mesec dana nakon ubistva jednog od vođa navijača Intera, Antonija Beloka, koji je nastradao u sukobu noževima. Takođe, još pedesetak osoba je pod istragom zbog iznuda i drugih teških kaznenih dela. 

Informer

Sad je možda malo jasnije zašto su Italijani izričito bili protiv dolaska navijača Crvene zvezde na mečeve sa Interom u utorak i Milanom, koji je planiran za 11. decembar. Da podetimo, italijanska policija i vlasti grada Milana zabranili su navijačima Crvene zvezde dolazak na gostovanje Interu u drugom kolu Lige šampiona.

Informer

Italijanskim mediji prenose da je među uhapšenim navijačima i telohranitelj poznatog repera Fedeza i nekoliko poznatih imena iz sveta borilačkih sportova. Uhapšeni su optuženi za niz ozbiljnih krivičnih dela, uključujući iznudu, reketiranje parkinga i organizovanje nasilnih sukoba.