30.09.2024.

21:00

Foto: FC Omonia, printscreen X

Sport

Zvanično! Stevan Jovetić zadužio dres Omonije! (FOTO)

Nekadašnji igrač Partizana zadužio je dres sa brojem osam, u klubu koji posle pet kola zauzima drugo mesto na tabeli tamošnjeg šampionata.

Jovetić je u klub stigao kao slobodan igrač, a svlačionicu će deliti sa srpskim vezistom i nekadašnjim članom Crvene zvezde, Veljkom Simićem, kao i saigračem iz državnog tima, Novicom Erakovićem.

Maštali su navijači Partizana poslednjih godina da bi nekadašnji kapiten mogao da se vrati u Humsku i tu završi profesionalnu karijeru, ali od toga očigledno neće biti ništa. Jovetić je prošlu sezonu proveo u Olimpijakosu, gde je odigrao 34 utakmice, dao osam golova, upisao četiri asistencije i osvojio trofej Lige konferencija, ali saradnja ipak nije nastavljena.

Zbog toga je popularni Joveta bio slobodan u izboru nove sredine, a na kraju nije otišao daleko od Grčke, samo do Rajskog ostrva.

Inače, bivši as Fiorentine, Mančester sitija, Intera, Sevilje, Monaka i Herte je tokom letnje pauze trenirao u rodnom gradu, sa ekipom podgoričke Budućnosti. Igrao je za "sokolove" u Ligi nacija, a selektor Robert Prosinečki uvrstio ga je i na spisak za predstojeće duele sa Turskom i Velskom u oktobru.