02.10.2024.

06:20

Foto: prinstcreen

Sport

Na današnji dan: Suzavac na "Marakani" i remi u 91. večitom derbiju!

Nedavno je Crvena zvezda nanela najteži poraz Partizanu u Humskoj u istoriji večitih derbija. Bio je to pokazatelj da je srpski šampion daleko ispred crno-belih u svakom smislu, ali kroz istoriju nije uvek bilo tako. Navijači oba kluba pamte neke spektakularne utakmice, bilo je i onih manje lepih, a u posebnom sećanju ostao je 91. večiti derbi odigran baš na današnji dan - 2. oktobra 1992. godine. 

Preko 80.000 navijača našlo se na tribinama "Marakane", a iako je do 77. minuta bilo 0:0, svi prisutni uživali su u spektakularnoj fudbalskoj predstavi. Ipak, ono zbog čega je 91. večiti derbi upamćen jeste suzavac koji je bačen na teren nakon čega je utakmica prekinuta na deset minuta. 

Šanse su se ređale na obe strane, Crvena zvezda bila je nešto konkretnija, ali su Drobnjak i Petković kažnjeni za svoje promašaje. Predrag Mijatović je na majstorski način savladao Milojevića i doneo prednost crno-belima. Morao je domaćin da krene na sve ili ništa, a bod Crvenoj zvezdi tri minuta kasnije obezbedio je Vladan Lukić. 

Crvena zvezda: Milojević, Vidaković, Stojkovski, Vasilijević, Radinović, Božović, Radmanović, Kristić, Drobnjak (Maslovar), Petković, Ivić (Lukić). Trener: Milan Živadinović

Partizan: Pandurović, Stanojković(Nađ), Gudelj, Jokanović, Vujačić, Petrić, Bogdanović, Mijatović, Vorkapić (Milošević), B. Brnović, Krčmarević. Trener: Ljubiša Tumbaković