02.10.2024.

08:22

Foto: profimedia

Sport

Nemci ne ćute, udarili na UEFA! Evropa bruji, ovo će podići prašinu

Mišljenja su podeljena o novom formatu Lige šampiona, dok su jedni zadovoljni novom verzijom elitnog takmičenja, drugi nisu želeli promene. 

Navijači Borusije ne žele da ćute, pa su jasno pokazali na kojoj su strani. Smatraju da nova Liga šampiona nema veze sa fudbalom, nego sa profitom. Na utakmici između Dortmunda i Seltika, u kojoj su "milioner" razmontirali goste sa 7:1, navijači su na južnoj tribini, popularnom "Žutom zidu",  razvili transparent na kojem je pisalo "UEFA mafija". Ispod njega je bio manji s porukom "Vi ne brinete o sportu, samo o novcu".

To nije sve. Na jednom transparentu je bila veb adresa na kojoj su zajednički proglasi oko 20 navijačih grupi iz Nemačke, Danske, Švajcarske, Švedske i Austrije. Svi su protiv reforme Lige šampiona.

Informer

Najveća promena je ta što će od ove sezone 36 timova činiti jednu ligašku tabelu, nema grupa. Svaki tim će igrati osam mečeva protiv osam različitih protivnika, po četiri utakmice svaka ekipa odigraće na domaćem i gostujućem terenu.

Informer

Prvih osam ekipa na tabeli prolazi direktno u nokaut fazu. Ekipe koje završe od devetog do 24. mesta igraće plej-of i boriće se za još osam mesta u nokaut fazi, odnosno osmini finala.